• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Yazıkonak Peygamberi sevdayla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ`a bağlı Yazıkonak beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuya sahne oldu.
 
Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe ve Türkçe mevlit okundu. Etkinlikte Grup Kervan ile İhya Çocuk grubu birbirinden güzel ilahiler okudu.
 
Programın açılış konuşması yapan Yeni İhya-Der Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk "Bugün burada Peygamber efendimize olan aşkımızı sevgimiz haykırmak için burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.
Etkinliğin yapıldığı sırada Yazıkonak beldesinden geçen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, etkinliğe iştirak ederek burada bir konuşma yaptı. Göktaş, Peygamber Sevdalılarının başka bir etkinliğinden geldiğini belirterek "Buradaki etkinliği de görünce `dur bi bakalım buradan da Allah Resulünün kokusu geliyor` durduk, sizlerle beraber olduk." dedi.
 
Bu ümmet kıyamete gününe kadar peygambere gerek bırakmayacak
Göktaş, Kur`an-ı Kerimden ayetler okuduğu konuşmasında "Allah Resulü peygamberlerin sonuncusudur. Ondan sonra peygamber gelmiyecek. Niye! Allah`ın hazinesinde Peygamber kalmadı mı? Her memlekete, her asra her yere gönderemez mi? Yok mu? Var, ama göndermeyecek. Niye! siz varsınız. Siz Peygamber Sevdalıları, bu ümmet kıyamete gününe kadar peygambere gerek bırakmayacak. Çünkü onun hayatını milim milim saniye saniye biliyor, hayata geçiyor ve onun için Allah`u teala kıyamete kadar Peygambere gerek görmüyor." İfadelerine yer verdi.
 
Programda konuşan İlahiyatçı Mikail Bahçeçi ise, "Peygamber efendimize iman, ona itaat etmek kişinin Allah katında yerinin belirtisidir. Peygamber efendimize iman eden sahabelerin Ona itaati nasıldı ve bizim şu an peygambere itaatimiz nasıl? Bunu kıyas yapmak lazım."dedi
Program yapılan duayla son buldu.
( Yasin Kavaklı-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir