• DOLAR 32.511
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2498.482
  • ...
Peygamber Aşkı Nürnberg`te yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Avrupa`da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerin bir yenisi de Almanya`nın Nürnberg şehrinde gerçekleşti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.s) mübarek doğumlarının yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen programda İslam`ın evrensel mesajı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in örnek ahlakının günümüzde yansımaları anlatıldı. Etkinlikte çocuklar için özel bir alan tahsis edilerek eğlenceli vakit geçirmeleri için çeşitli aktivideler düzenlendi.
Karih Hasan Sadıki`nin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasını Nürnberg Peygamber Sevdalıları adına M.Ali Ateş yaptı. Mü`min kullarını çok seven ve Mümin kullarının da kendisini çok sevdiği Allah`a (cc) sayısız hamd ve şükür olsun diyerek konuşmasına başlayan Ateş, "Alemlere Rahmet olan Peygambere binlerce salat ve selam olsun. İsmi göklerde de yerlerde de yüceltilmiş olan Muhammed Mustafa`ya Salat ve Selam olsun. Nürnberg de düzenlediğimiz bu program Nürnberg için bir ilktir, Peygamberin anıldığı ve mesajının anlatıldığı bu etkinliğimize hoş geldiniz. Bu gün O`na bolca salat ve selam getireceğiz." şeklinde konuştu.
 
Tevhid bayrağı altında birleşmeliyiz
Programın konuşmacılarından Siyer araştırmacısı Ahmet Baygın "İslam Ümmeti içerisinde `Lailahe İllallah Muhammed Resulullah` Tevhidi ile beraber Müslümanlar Vahdet çatısı altında bulunmalıdır." diyerek konuşmasına başladı.
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) Allah`ın emri ile, bir başına iken başlatmış olduğu mücadele`nin bu gün dünyanın dört bir yanından ses getirdiğini belirten Baygın, "Zira Hz. Muhammed tek başına iken Cebrail (a.s.) Ona Allah sana emrediyor, çık ve açıkça ilan et, davet et buyuruyor." dedi.
 
Baygın, "Resulullah açıkça İslam`ı anlatmaya başlayınca düşmanları çoğalmaya başladı ve ona karşı Ebu Cehiller cephe alarak zarar vermeye çalıştılar." diyerek Hz. Muhammed`in Peygamberliğin ilk anlarından itibaren sıkıntı ve engellemelerle karşılaştığına vurgu yaptı.
Resulullah akrabaları beraber çevresindekiler ile beraber en fakir ve Mustazaf`ların omuzlarında İslam`ı yükseltmiştir diyen Baygın, "Bizler bu gün o sedayı dünyanın dört bir yanında görmekteyiz. Bizler Allah`a karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirip hesap verebildikten ten sonra varsın bunu yapamayanlar hesap veremeyenler düşünsünler. Allah bizleri tevhit bayrağı altında birleştirsin." şeklinde konuştu.
 
Mevlide ayakta eşlik edildi
Ahmet Baygın`ın konuşmasının ardından Samet Okutan, Mevlid-i Şerif`i okudu. Okunan Mevlid-i Şerif`te Merhaba bölümünde salondaki tüm Peygamber Sevdalıları hep birlikte ayağa kalkarak salavat kısmına eşlik etti.
Mevlid-i Şerifin ardından Dünya Kur`an-ı Kerim okuma birincisi Cevat Kaloshi`nin Kur`an ziyafeti ile program devam etti.
 
Zafer ve müjdelerin en büyüğü
Kur`an Tilavetinin ardından Avrupa`nın tanınmış İlim adamlarından Molla Yahya Yılmaz, salondaki Peygamber Sevdalılarını selamladıktan sonra Allah`a hamd ve Peygambere salat ile konuşmasına başladı.
Hz. Peygamberi anmak, anlatmak, zikretmek ve yaşamak nimetlerin ve faziletlerin en yücesi en değerlisidir diyen Yılmaz, "Bu açıdan Allah (cc) bu gurbet diyarında, Hz. Muhammed Mustafa`nın dünyaya teşrif etmeleri münasebeti ile hazırlanan bu mevlitlere katılan ve emeği geçenleri lütuf ve inayeti ile peygamberin şefaatine nail edecektir. Belki de zafer ve müjdelerin en büyüğü de odur." dedi.
 
Allah`ıh (cc) Rahmet Peygamberinin sevgi ve muhabbetini gönüllerden gönüllere günümüze kadar aktardığını belirten Yılmaz, "Allah şahit olsun ki bu muhabbetin merkezinde biz zaferi görüyoruz zira Resulallahın merkezinde olmadığı hizçbir hareket ve davranış zaferle neticelenmez. Hep bir ağızdan Lebbeyke ya Resulallah nidalarıyla caddelerimiz sokaklarımız belde ve kentlerimiz onun ismiyle anılmalıdır. Şüphesiz ki Allah`ın Resulü`nün anıldığı yerlere Allah zaferi bahşedecektir.
Bu gün gerek ülkemizde gerek İslam coğrafyasında gerekse Avrupa da Allah`ın Resulü anılıyor. Kadın ve erkek olarak her birimizin bunun için Allah`a çokça şükür secdelerinde bulunması gerekiyor.
Allah`ın vadettiği o kutlu zafer yakındır Allah`ın izniyle. Allah kendi işini görecek ve kendi işini yapacaktır. Bizlere düşen bütün gayretimizle, alınterimizle, ihlasla, samimiyetle, takvayla ve özveri ile çalışalım bu ilahi nusret içerisinde bizim de bir tuzumuz olsun." ifadelerinde bulundu.
Allah`ın Peygamberi`nin anıldığı yerlerde vahdet oluşur
Muhabbetin aşkın ve sevdanın mektebinde sayının çok önemi yoktur diyen Yılmaz, "Bir Mevlana binlerce yahya yapar, bir Yunus binlerce yahya eder, bir Bediüzzaman onbinlerce yahya eder." dedi.
 
Allah`ın Peygamberinin anıldığı merkezlerde vahdetin aranması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Allah (cc) bu toplantımızı yeryüzünde zulme uğramış tuğyanın pençeleri altında inleyen yeryüzündeki bütün gariban, mazlum ve mustazafların kurtuluşuna vesile eylesin. Allah bu sevda ve aşkınızı mübarek etsin ve ahirette Peygamber aliyhiselamın havzı kevseri etrafında buluşmayı nasib etsin." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Molla Yahya Yılmaz`ın ardından ansbach Peygamber sevdalıları kız çocuk ilahi grubu sahneye çıkarak ilahilerini seslendirdi.
 
Almanca dilinde Hz Peygamber Anlatıldı
Ansbach Çocuk İlahi grubundan sonra Nürnberg Peygamber sevdalılarından Celal Kaçmaz Almanca dilinde peygamberin hayatından kesitler aktardı.
 
Peygamber Sevdalısı Celal Kaçmaz`ın Almanca dilinde Peygamberin hayatından kesitler aktarmasından sonra Ansbach Peygamber Sevdalılarından M.Ali Ateş Hz. Peygamberi şiirimsi duygusal bir üslup ile salondakilere anlattı. Ateş`in anlatımları esnasında salonda duygulu anların hakim oldu.
 
Nürnberg Kutlu Doğum programı Molla Süleyman İnce`nin yaptığı Vahdet Duası ile sona erdi.
(Hasan Kuyuldar/ Zafer Korkut - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir