• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Bakanlığın yeni önerisi: Bekarlar daha çok vergi versin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde, Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Konulu bir alt komisyonunda sunum yaptı. Çeşitli önerilerde bulunan Bakanlık, aile kuranların daha az vergi ödeyeceği bir düzenleme önerdi.
 

Evli ve bekarlar için farklı vergi sistemi: Evli ve bekarlar için farklı vergi oranlarının getirilmesi, çocuk sayısına göre vergi oranlarının azaltılması ya da vergi iadesi yapılmalı.

Esnek mesai sistemi: Kamuda çalışan memurlar için çocukları ilköğretim çağına gelene kadar ebeveynlerinin yarı zamanlı çalışması ve mesai saatlerinin kreş, okul vb. kurumların giriş çıkış saatine uyumlu hale getirilmesine yönelik bir düzenleme olmalı. İşe de bağlı olarak ebeveynlerin evden çalışma imkanları sunulması, eğer mümkünse hibrit bir çalışma modeli oluşturulmalı.

Kreş Desteği: Çalışan ebeveynlere kreş için nakit desteği sağlanmalı, ücretli ebeveyn izin süreleri uzatılmalı.

Doğum sonrası izinlere yönelik düzenleme: Kadınların doğum sonrası gelir kaybına uğramamaları için günlük kazancının tamamı ödenmeli, esnek çalışma biçimleri güvenceli esneklik modeline uygun hale getirilmeli. Doğum sonrası ücretli babalık izni süresi arttırılmalı.

Yıllık izinler: Ebeveynlerin yıllık izinleri, dönüşümlü olmak şartıyla çocuklarının tatil dönemlerine göre düzenlenmeli.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir