• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Van Köylerinde Kutlu Doğum coşkusu sürüyor - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Suruç ilçesine bağlı Büyük Ziyaret köyündeki İlköğretim okulunun bahçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Hamza Kayhan`ın yaptığı program Suruç ilköğretim okulları arasında yapılan Kur`an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında birinci olan Fethi Demirkol`un okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı.

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu sahneye çıkarak Mevlidi Şerif okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Emin Baytar, Kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü, karanlığın had safhada olduğu bir dönemde Allah Resulü`nün doğmasıyla insanlığın şeref bulduğunu söyledi.

Baytar sözlerini şöyle sürdürdü, "Hz Ömer, kendi kızına `kızım hazırlan bir yere gideceğiz` dedi. Annesi en güzel elbiselerini giydirdi ve Hz. Ömer kızının elini tutup çöle götürdü. Çölde kumu kazarken Hz. Ömer`in sakalının arasına kum tanecikleri girerken kızı `babacım sakalının arasına tozlar girmiş dur da temizleyim` dediğinde Hz. Ömer kendini tutamayıp ağladı. İşte Peygamber Efendimizin (sav) gelmesiyle böyle Cahiliye döneminden Asrı Saadet dönemine gidildi."

Program Ramazan Kılıç Hocanın yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.
(Ömer Taş - İLKHA)
 

 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir