• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
BM: Suriye'deki siyasi süreçte hiçbir anahtar aktörün dışlanmaması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM, Suriye'deki siyasi sürece tüm aktörlerin dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Herhangi bir temel aktörün dışlanması, süreci tıkar." dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde, Suriye'deki siyasi ve insani durum ele alındı. BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, geçen ay siyonist rejimin Şam'da İran'ın diplomatik tesislerine saldırısının, bölgesel çatışmanın Suriye üzerindeki etkisini açık bir şekilde gösterdiğine dikkat çekti.

Pedersen, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte saldırıyı kınadıklarını hatırlatarak, "Artan ve çok tehlikeli olan döngüden derin endişe duyuyorum." şeklinde konuştu.

Suriye'deki çatışmanın yayılma riski yanında, içerdeki çatışmanın artmasıyla ilgili de endişelerini dile getiren Pedersen, Suriye'deki durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirten Pedersen, "Ayrıca Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan komşu ülkelerin üstlendiği ağır yükü de hatırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Pedersen, Suriye'deki "tüm eğilimlerin endişe verici bir şekilde ilerlediğini", siyasi bir çözümün şart olduğunu belirtti. Ancak, Suriye'deki taraflar arasında görüşmelerin tekrar başlamadığına dikkat çeken Pedersen, "Herhangi bir temel aktörün dışlanması, süreci tıkar." uyarısında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir