• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
`İnsanlığın İftihar Tablosu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Genç Gönüllüler Topluluğu, Pamukkale Üniversitesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "En Güzel Sevgili Hz. Muhammed İnsanlığın İftihar Tablosu" konulu konferans düzenledi.

Misafirlere güllerin hediye edildiği etkinlik, şiir dinletisi ile başladı.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Murat Erkol, "Hz. Muhammed insanlığa kurtuluş ve ahlak önderi olarak gönderildi. İlk insan Hz.Adem ve Hz. Havva`nın tövbelerinin kabulü de Hz. Peygamberimiz hatırına olmuştur.
 
Daha cennette iken bile cennet kapısında Allah`ın ismi ile beraber O`nun isminin yazılı olduğunu görmüştür. İlk peygamber Hz Âdem`den Hz. İsa`ya kadar bütün peygamberler O`nu müjdeleyici olarak gönderilmiştir" dedi.

Rahip Bahira ve Peygamberlik mührü
Peygamber Efendimizin amcası Ebu Talip`le Şam`a yaptığı iş seyahatine değinen Erkol, "Humus`ta Merkabunneka`ya geldiklerinde dinlenmek için dururlar. Rahip Bahira gökyüzünde diğer bulutlardan farklı bir buluntun gökyüzünde dolaştığını görür ve bunun sebebini sorar. Bulutun kervanı takip ettiğini görünce, bir yemek hazırlayarak kervandakileri çağırır. Rahip, `Hepiniz geldiniz mi/` diye sorar. Ebu Talip, `Hayır, bir kişi kaldı` der. `O kim` diye sorar, Ebu Talip `Oğlum` diye cevap verir. `Onu da çağırın` der. Hz Peygamber içeri girince, rahip ayağa kalkar ve O`na büyük hürmet gösterir.
 
Ebu Talip`e, `Bu senin oğlun mu?` der. Ebu Talip `Evet` der. Rahip `Olamaz, bu çocuğun yetim doğmuş olması lazım` der. Ebu Talip bunun doğru olduğunu ve nereden bildiğini sorar. O da, `Oturduğu ağacın altına Peygamberlerden başka kimse oturmamıştır` der ve peygamberimizin sırtında bulunan peygamberlik mührünü açar. Ebu Talip`e, `O`nu Şam`a götürme.
 
Orada O`na zarar verirler` diye tembihler ve daha 12 yaşında Efendimizin Peygamberliğini onaylar" şeklinde konuştu.

Âmâ kadın ve muhabbeti Muhammed (s.a.v)
Medine`de Habibe ismindeki kölenin yaşadıklarına dikkat çeken Erkol, " Habibe Müslüman oluyor. Efendisi, `Ben izin vermeden nasıl Müslüman olursun hemen eski dinine dön yoksa seni öldürürüm` der. Habibe ise inancından dönmez ve Habibe`nin gözlerine mil çekilir. Günlerce işkence edildikten sonra sahibi, `Atın onu sokağa ölsün gitsin` der. Habibe Resulullah`ın (s.a.v) Medine yakınlarındaki Kuba Mescidi`ne geldiğini duyunca, Müslümanlara, `Beni de götürün` der. İnsanlar `Ama senin gözlerin görmüyor` derler. Habibe, `Gözlerim görmüyor, ama burnum hala koku alıyor.
 
O gül gibi kokar` der. Peygamber Efendimiz Medine`ye geldiğinde, devesinden iner kalabalığı yarar ve Habibe`ye yaklaşıp, `Sende mi buradasın ya Habibe?`diye sorar. Habibe, `Ben de buradayım ya Resulallah. Seni karşılamaya geldim. Gözlerim görmüyor, ama kokunu almaya geldim` der. Hz. Peygamber Habibe`ye büyük bir ilgi gösterir. İşte Resulallah`a (s.a.v) muhabbet ve sevginin sembolü bu kadındır" ifadelerini kullandı.
(Necmi Durmazer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir