• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Paris`te Muhammedi heyecan salona sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Paris`te düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Görevlilerinden katılımcılara kadar herkeste büyük bir heyecanın yaşandığı görülürken etkinliğe katılımın geçen yıla oranla ikiye katlanması organizatörleri sevindirdi.
 
Kutlu doğumda büyük heyecan
Üç buçuk aydan beri salavatlarla, hatimlerle, felaklar ve ihlaslarla Hz Muhammed`di karşılamak için hazırlık yapan Parisli Müslümanlar kutlu doğum gününü büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklediler. Bir aydan önce başlatılan organizasyon çalışmaları kutlu doğum gününe kadar devam etti. Sabah namazından önce Peygamber Sevdalıları Plarformu gönüllülerin salonda peygamber için harıl harıl çalışmaları ise Peygambere olan sevgilerinin işareti olarak görüldü.
 
Sonradan Müslüman olan Kamerunlu Hafız Muhammed Abbas tarafından okunan Kur`anı Kerim`le başlayan program, Medine Cami Başkanı Orhan Demirağ`ın Türkçe, Medine Cami gönüllülerinden İzzet Teker`in Fransızca selamlama konuşmalarıyla devam etti. Vuslat İlahi Gurubunun okuduğu ilahi ve ezgilerle salondaki Müslümanlar adeta coştu.
 
Medine Cami öğrencilerinden oluşan erkek ve kız öğrencilerin okuduğu ilahiler ilgiyle dinlenirken buna mutakip Vuslat İlahi Gurubunun ve Mücahit Hocanın okuduğu Türkçe ve Kürtçe mevlidi şerifler huşu içinde dinlendi.
 
Programda misafir konuşmacı olarak Hollanda`dan katılan Mücahit Yılmaz Hoca ve Medine camisinden Muhammed Salih Hocanın konuşmalarında Muhammedi sevdanın önemine vurgu yapıldı.
Yılmaz, Hz Muhammed (sav)sevgisiyle başladığı konuşmasında, sahabelerin Peygamber Efendimiz`e (sav) olan sevgi ve sadakatiyetini buna karşıda müşriklerin bu sevgi ve aşka olan düşmanlığını ele aldı. Sahabelerin Peygambere sevgisi ve Mekkelilerin düşmanlığına paralel günümüzde Peygamber Sevdalılarının oluşu ve buna da karşın peygamberin yoluna düşmanlık eden, onun (sav) sevdalılarına karşı düşmanlık eden kişilerin oluşunu örnek ve açıklamalarla ifade etti.
Sahabelerin Peygambere karşı olan sevgisinin dillere ve eserlere sığmadığını ifade eden Yılmaz Hoca sahabelerin Peygamber için canlarını ortaya koyduğunu "Ya Resulullah emret yolunda ölelim`` dediklerini aktardı.
 
Medine Camisinden Muhammed Salih Hoca da yaptığı konuşmada Peygamber Sevdalılarının bu gün yaptıkları çalışmalara değindi. Peygamber sevdalılarının 8 yıl önce Muhammedi Sevdayı adeta yeniden dirilttiğine vurgu yapan Salih Hoca, Bu sevda köy köy, kasaba kasaba büyüdü." İfadelerini kullandı.
 
Peygamber Sevdalıları ile ikinci asrı saadetin geleceğini belirten Salih Hoca, günümüzdeki Müslüman bayanların birer Fatımatüzzehra birer Ali olmaları gerektiğini ifade etti.

İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Der halka tanıtıldı
Açılan standla İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Derin yardım çalışmaları halka tanıtıldı.
Peygambere hediyeler
Peygamberlerin elleri boş karışılamak istemeyen Parisli Müslümanlar, 38 milyon 769 bın 991 salavat, 598 bın 971 İhlas süresi, 170 bin 653 Felak süresi, 176 bin 803 Nas süresi, 2 bin 822 Yasin süresi ve 89 Hatimi Hz Peygamberin pak ruhuna teslim ettiler.
 
Son olarak programın Hatim duası için Medine Cami Hocası Abdullah Kaya sahneye geldi ve Vuslat İlahi Grubu tarafından yapılan İsmi Azam duasıyla program sona erdi.
Program sonunda gönüllerde güzel bir Muhammedi sevda kalırken katılımcılar tatlı bir yorgunlukla evlerine döndüler.
(Enes Suiçer-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir