• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yaygın Beldesi`nde Kutlu Doğum coşkusu - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş`un Yaygın beldesinde Belediye Binası önünde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Üçüncü kez düzenlenen ve halk tarafından yoğun ilgi gösterilen program, Mücahit Adanur`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Grup Vahdet Mevlidi Şerif okudu.

Açılış konuşmasını yapan, Selam-Der Başkanı Molla Mahfuz Ural, ``Allah`a hamdolsunki, başka bir şey için değil, buraya Peygamberimizin Kutlu Doğumunu kutlamaya geldik. Allah`a hamdolsun ki, bize minnet ederek Peygamberini bize rehber kıldı" dedi.

İslam`ın dışındaki inanç ve fikirlerin insanı insanlıktan çıkarıp, hayvandan daha aşağı bir dereceye düşüreceğini belirten Ural, "Bu anlamda bir Müslüman için ebedi saadeti ve dünyada şerefini elde edebilmesi için, Hz. Peygambere uymaktan başka bir alternatif yoktur" şeklinde konuştu.

Programda konuşan Mehmet Duyu, ``Kışların karanlığını insanlara yaşatanlar elbette ki şeytan ve avaneleridir. Yeryüzünün imtihan sahası olması hasebiyle, bazen şeytan ve taraftarları Rahmanilere, Peygamberlere galebe çalmış, yeryüzünü fitne ve fesada boğmuş ve adeta yeryüzünü insanlar için cehenneme çevirmiştir. Fakat ne zaman ki, ilahi öğretiler çerçevesinde almış oldukları suhuf ve kitaplar doğrultusunda insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberler yeryüzüne halife olmuşlarsa, insanlara baharları yaşatmış insanlar küfrün karanlığından İslam`ın nuruna ulaşmış ve gerçek mahiyetlerine kavuşmuşlardır`` dedi.

Etkinlik, Grup Vahdetin seslendirdiği ilahilerle sona erdi.
(M. Şirin Çağlayan-İnan Sur -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri