• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Osmaniye`de Kutlu Doğum Coşkusu - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Osmaniye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, saat 20.00`de Veysi Sonkaya`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından sahne alan Grup Kervan`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.
 
Peygamber Sevdalısı mevlithanlar okuduğu mevlide halk hep beraber salavat getirerek eşlik ederken, duygulu anlar yaşandığı görüldü.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Abdulvahap Kaplan Hoca, Peygamberimiz öncesi Arabistan`ın ve Arapların durumu hakkında bilgi vererek, "İşte kardeşler Allah Resulü böyle bir topluluktan çıkmıştır. Peygamber efendimiz kadınlara öyle bir değer verdi ki, bugün bütün düşünce ve ideolojiler İslam`ın kadına verdiği değere yetişemiyor. Kadını bir mal bir meta olarak düşünen düşünceler kadına aslında hiçbir değer vermemiştir. Kadına özgürlük adına, kadına azadilik adına değer verdiğini iddia eden bütün düşünceler hepsi boştur. Mutlak özgürlüğü sadece ve sadece İslam vermiştir kardeşlerim. Açın Allah Resulünün hayatına bakın eşine kızına sahabelere bütün insanlara verdiği önemi ve değeri hangi düşünce ve ideoloji vermiştir" dedi.
 
Bugünde asrısaadetleri yaşamak istiyorsak onun mesajını iyi anlamamız gerektiğini vurgulayan Kaplan, "Onun hayatını her yönüyle bilmemiz lazım, onun davetini iyi anlamamız lazım" diyerek konuşmasına son verdi.
 
Grup Kervan`ın ilahi ve ezgileriyle devam eden program, ilahilerden sonra Selahattin Yeniay hocanın yaptığı duayla sona erdi. (Abdulkadir Alakuş, Sinan Özdil - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir