• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Akçakale`de Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformunun tertiplediği etkinlik binlerce peygamber sevdalısı Suriyeli ve Akçakalelinin katılımı ile Akçakale Futbol Sahasında gerçekleşti.
 
Sunuculuğunu Yar Der üyelerinden Hasan Tok`un yaptığı etkinlik, Ahmet Teke Hocanın Kuran tilaveti ve okunan Arapça Mevlid ile başladı. Daha sonra Akçakale İhvan İlahi Grubu ve Şanlıurfa Kız İlahi Grubunun seslendirdikleri birbirinden güzel ezgilerle program devam etti.
 
"Hayatımızın her anında onun siretini yaşamalıyız"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Remzi Uçar, Arapça yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Akçakale`de hava sıcaklığına aldırış etmeden etkinliğe katılan ey Akçakale halkı bizler peygamber aşığı olarak hayatımızın her alanında peygamberin siretini yaşamalıyız. Tıpkı Üstad Hasan El Benna gibi, Üstad Beddiüzaman gibi, Selman, Bilal ve Habbab gibi" dedi.
 
Daha sonra etkinlik alanında bulunan halka seslenen Uçar Hoca, "Bizler yeryüzünde zulmün kalkmasını istiyorsak Allah`a ve Resulüne itaat etmeliyiz" diye konuştu.
 
Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği program, Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Kız İlahi grubunun tekrar sahneye çıkmasıyla daha da renklendi.
 
"Mustazaflar onunla kurtuluşa erdi"
Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Koordinatörü M. Emin Baytar Hoca da yaptığı konuşmada, peygamberimizin (sav) hayatından kesitler aktararak, "Peygamberimiz doğmadan insanlığın içerisinde bulunduğu hal cehaletin, zulmün yoğun olduğu, kız çocuklarının diri diri toprağa gömülerek büyük vahşetlerin yaşandığı, kimsenin gözyaşına bakılmadığı bir dönemdi. Hz Muhammed`e (sav) nübüvvet görevinin verilmesiyle bu zulümler kısa zamanda sönüverdi. Peygamberin tebliğ görevine daha ilk günden başlamasıyla mazlum, mustazaf, kimsesizler onun etrafında birleşerek kurtuluşa erdiler. Bugün de mazlumlar, mustazaflar, onun sevdalısı olanlar onun davasına sarılmakla kurtuluşa ereceklerdir" şeklinde konuştu.
 
Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen Akçakale İhvan İlahi Grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi. Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Akçakale`de başlattığı salâvat kampanyasında çekilen 19 milyon 176 bin 311 salâvat ile okunan 20 hatim, 8 bin 982 Yasin, 459 bin 786 ihlas teslim edildi.
 
Program, Remzi Uçar Hocanın yaptığı kapanış duasıyla son bulurken, sıcağa rağmen etkinliği sonuna kadar takip ederek Akçakale Futbol Stadını adeta bayram yerine çeviren binlerce kişi, salâvatlar eşliğinde meydandan ayrıldı.
 
Öte yandan, program öncesi konuştuğumuz Akçakale Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi Başkanı İbrahim Gülpınar, "İlçemizde bu yıl 4`üncüsünü düzenlediğimiz kutlu doğum programını ilçenin en büyük yeri olan futbol sahasında düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda bir parkta düzenliyorduk park yedi sekiz bin kişilik kapasiteye sahip olduğu halde taşıyordu onun için bu yıl ilçe stadyumuna taşıdık" dedi.
 
İlçede on bin el ilanı bin tane cam afişi ve dört bin CD dağıttıklarını ifade eden Gülpınar, Akçakale halkının yanı sıra ilçede bulunan Suriyelileri de etkinliğe davet ettiklerini söyledi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir