• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Tarsus`ta Peygamber Sevdası Doruğa Çıktı - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Tarsus Cumhuriyet Meydanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği saat 14.00`te Harun Aslan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Salih Demir, platform olarak bu sevdaya öncülük ettikleri ve ortak oldukları için oldukça mutlu olduklarını söyledi.
 
Demir, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üstlendiği misyonu anlattıktan sonra, program Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgiler, coşkuyu arttırdı. Program Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Osman Tayfur, çığ büyüyen bu sevdanın önünde hiç kimsenin duramayacağını söyledi. Molla Osman Tayfur konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peygamber (sav) davasına başladığı zaman birçok karanlık güç bu davayı akamete uğratmak için ellerinde geleni yaptılar. Yollarına dikenler attılar, üstüne, hayvan pislikleri attılar, kendisine yalancı dediler, sihirbaz dediler. Ama Allah`ın izni ile hepsi boş çıktı. Bu gün bu dava ta 1400 yıl önceki gibi taptaze ve diridir. Bu dava geçen zaman içerisinde çığ gibi büyüyerek devam ediyor ve bu gün her yerde hızla büyüyor. Buradan diyoruz ki, bu sevda hiçbir zaman durdurulamadığı gibi bu gün de durdurulamayacaktır."
 
"Kurtuluş Muhammedi sevdadadır"
İnsanların yaratılış gayesine değinen Tayfur: "Ey insanoğlu sen Allah`ın kulusun, ideolojilerin, sapık fikirlerin ve kulların kulu değil sen yüce yaratıcının kulusun. Bu davayı ilerletmek siz Müslümanların görevidir. Bu gün her birimiz ayağa kalkıp insanları Allah`a davet etmeliyiz. Siz ey Tarsuslular bir zamanlar mağara arkadaşlarının yaptığı gibi sizler de insanları tevhide çağırın, çağırın ki Allah kalplerinizi bir birinize bağlasın. Başka ideolojilerin peşinde koşanlar saçma sapan yollara giriyorlar. Bu gün bakıyoruz bunlar her tarafa kan ve acı götürdüler. Bunun için buradan sesleniyoruz kurtuluş Muhammedi sevdadadır, kurtuluş İslam`dadır, kurtuluş kardeşliktedir. Hep beraber İslam`ın gölgesi altında yaşamalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Ekibi seslendiği ezgiler ile programa katılanlara güzel anlar yaşatırken, programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, seslendirdikleri birbirinden güzel ilahi ve ezgiler katılımcıları coşturdu.
 
Program okunan duanın ardından sona erdi. (A.Hakim Kurt - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir