• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Beşiri`de Muhammedi Coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Beşiri Hizmet Der tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, saat 13.30`da Hizmet Der üyelerinden M. Gayas Bağatır`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Hizmet Der Genel Başkanı Nasır Efrens, "Peygamber (sav) bizim dünyada doğru yaşayabilmemiz için çok eziyet çekti. Biz de onun için ne kadar meydanlarda toplansak azdır. Bizlere emanet ve miras olarak bıraktığın Kuran`ı Kerim ve sünnetini canımız malımız ve her şeyimiz gibi koruyacağımıza Allah`a söz veriyoruz" dedi.
 
Molla Ramazan Biçen`in okuduğu Kürtçe Mevlit ile devam eden programda sık sık tekbirler çekilip salâvatlar getirilirken, Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş ve Mizgin İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle etkinlik şenlik havasında geçti.
 
Okunan ilahilerden sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Enver Kılıçaslan Kürtçe yaptığı konuşmasında, yeryüzünde insanları iki yola davet edenlerin olduğunu ifade ederek, "Bunların bir kısmı insanları doğru yola, hak yola, iyiliğe ve kötülüklerden sakınmaya davet ediyor. Diğer kısmı ise insanları kötü yola, ahlaksızlık yoluna, kötülük ve alçak bir yola davet ediyor" dedi.
 
Daha sonra söz alan Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun Türkçe yaptığı konuşmasında, "Bizler, özgürlük ve kurtuluş önderi aziz peygamberimizin insanların kurtuluşu ve selameti için vermiş olduğu mücadele ve bu mücadele esnasında karşılaştığı zorluklar, zalimlerden çektiği eza ve sıkıntılara rağmen, göstermiş olduğu azim ve kararlılık üzerinde duracağız. O dönem de geçen bir olayda "Hz. Ömer anlatıyor. Ben hatırladıkça ağladığım bir durum var diyordu. Benim bir kızım olmuştu. Belli bir yaşa kadar onu büyüttüm bir gün onu alıp şehrin dışına çıktım onu gömmek için bir kuyu kazmaya başladım. Çukuru kazarken kızım yüzümdeki teri siliyordu. Elbiselerime bulaşan toprağı siliyordu ama ben onu kuyuya indirdim. Diri diri gömdüğüm o masum kızımın babacığım babacığım feryatları hala kulağımdadır" şeklinde konuştu.
 
Beşiri Kız İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahilerin ardından Molla Enver Kılıçaslan`ın kapanış duası ile program sonlandırıldı. (Kenan Önder/ Sezer İlbasan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir