• DOLAR 32.187
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2508.461
  • ...
Çimlihöyük`te kutlu sevda - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köy-Der`in Ergani`ye bağlı Çimlihöyük (Légeri) köyünde düzenlediği kutlu doğum etkinligi Molla Sinan`ın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle ve akabinde okunan Kürtçe mevlit ile başladı.
 
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan M. Celal Bozdaş hoca peygamber gelmeden onun müjdeleyicilerinin geldiğini belirterek, "İnsan en çok birisini tanıdıkça sever, peygamberler masumdurlar, günahsızdırlar. Allah`u Teala onları korur. Allah ayetinde insanlara şöyle Buyurur; "Ey İnsanlar Allah kimsenin taşıyamayacağı yükü yüklemez". Bizim gücümüz neye yetiyorsa Allah onu bize yüklemiştir. Ey Müslümanlar şu üç şey bizde olursa münafık oluruz; yalan konuşursak, emanete ihanet edersek, sözümüzde durmazsak Müslüman olmamızın bir anlamı olmaz" diye konuştu.
 
"Kur`an`a ve peygamberin sünnetine göre yaşamamız lazım"
Sözlerine Yusuf İslam`dan bir örnekle devam eden Bozdaş, "İngiltere de daha önce Hristiyan olup sonra İslam`ı seçen Yusuf İslam şöyle söylüyor. `Ben İslam`ı seçerken Kur`an`ı ve Peygamberi tanıyarak seçtim. Eğer önce günümüz Müslümanlarını tanımış olsaydım belki de İslam`ı seçmezdim`. Biz Kur`an` ve peygamberin sünnetine göre yaşamamız lazım" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra sahne alan Grup Aksa ve Peygamber Sevdalıları Küçük Kız İlahi Grubu seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle peygamber âşıklarını coşturdu.
 
Program Abdulhalim Turan hocanın kapanış duası ile sona erdi. (Zeki Kaya - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir