• DOLAR 32.201
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2422.826
  • ...
Batman Binatlı Köyü Muhammedi Aşkla Doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy Der, merkeze bağlı Binatlı (Bleyder) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu M. Ali Şimşek`in yaptığı etkinlik, saat 13.30`da başladı.
 
Molla İzzet Oğur`un Kur`an tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Molla Şehmus Emlük, peygamberlerin hak davetlerini başlattıklarında dönemlerinin iktidar sahipleri tarafından iftiralara ve zulümlere maruz kaldıklarına dikkat çekti.
 
Emlük Hoca, "Peygamberler hak daveti başlattıklarında o dönemin zalim ve zorbaları onlara iftiralar atmış, onlara aramızda fitne yaratıyorsunuz diyorlardı. Halbuki o peygamberlerin görevi insanları zalim ve zorbaların elinden kurtarmaktı. Hz. Muhammed de bu daveti başlattı ve kendi dönemindeki zalimlere Ey Utbe senin Bilal`den bir farkın yok, Ey Ebu Cehil senin Ammar`dan bir farkın yok, Ey Hint senin Sümeyye`den bir farkın yok diyordu. Ama onlar bu söylenenlerden hoşnut değillerdi. Ne zaman ki peygamberler İslam`ı anlatmışlarsa insanlar onlara `bunlar dini kullanıyorlar bunların başka amaçları vardır` demişler. Ey bu meydanda toplanan Müslümanlar, bu meydanda Peygambere olan sevginizden başka ne amacınız olabilir" diye konuştu.
 
Program, Furkan Burkan, Fesih Tekin ve M İkbal Oğur`un okudukları mevlitle devam etti. Mevlithanlardan sonra sahneye çıkan sanatçılar peygamberimizi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi. Ömer Faruk Şen, Veysi Hiçyılmaz, Rıdvan Yetiş birer ilahi seslendirirken izleyicilerin dikkatini minik Muhammed Talha ve Süleyman Yetiş cezp etti.
 
Sanatçılardan sonra Kürtçe bir konuşma yapan Eğitimci Faysal Yaman, "Kürdistan topraklarında yaşayan Türk, Kürt, Çerkez, Zaza, Mihelmi, Acem biz hepimiz Müslümansız. Biz Nebi Nuh`un torunlarıyız. Biz İbrahim`in (a.s) torunuyuz. O İbrahim ki, zalim Nemrud`un karşısında baş kaldırmış ve onları alemlarin Rabb`ine davet etmiş. Onlara bu zulümlerinizden vazgeçin, alemlerin Rabbi olan Allah`a kul olun demiş. Biz Hz. Muhammed`in (s.a.v) peşinden gidenleriz" dedi.
 
Faysal Yaman hocadan sonra tekrar sahneye çıkan sanatçılar ilahi ve ezgiler seslendirdi. Molla Şehmus Emlük`ün yaptığı kapanış duasının ardından vatandaşların hazırladığı ikramlar katılımcılara dağıtıldı. (Masum Günaydın - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir