• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Mersin`de Peygamber Sevdası Coşkusu-VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadının yanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği Hafız Hüseyin Akyürek`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Remzi ve Grup İhya`nın okuduğu ilahilerin coşkuyu artırdı. Program Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Celal Bozdaş, Meleklerin meydanda bulunan Peygamber âşıklarını izlediklerini söyledi.


Molla Celal Bozdaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Peygamber (as) ilk davasına evinde başladı. En yakın çevresinde başladı. Hz. Hatice bir yandan, Hz. Zeyd bir yandan Hz. Ali bir yandan insanları kurtuluşa çağırmaya başladı. Tabi bu kolay olmadı. Çünkü küfür her yere kök salmıştı. Bu insanlar bu davayı her yere götürdüler ve bunun için bir bedel verdiler. Ahirette kimsenin kimseye faydası olmayacak. Peygamber (as) ailesine, kızına, eşine ve yakın akrabasın şöyle sesleniyor; `Vallahi ben sizi Allah`ın gazabından kurtaramam, bunun için sizi kurtaracak olan ameli işleyin.` Evet Peygamber bunu sizi söylüyor. Ey insanlar sizlerde Peygamberi sevin, Salih amel işleyin. Bu meydandan Allah`ın melekleri sizi izliyor, buna inanın."


Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi. Program okunan duanın ardından sona erdi. (A.Hakim Kurt/Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir