• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Adana İstasyon Meydanında gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformunun tertiplediği etkinlik on binlerce Peygamber sevdalısı Adana halkının katılımı ile saat: 14.00`da başladı.


Sunuculuğunu Adana Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin`in yaptığı etkinlik, Veysi Sonkaya Hocanın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Özlem Ajans sanatçılarından; Özcan, Selami ve Emrah Karabulut`un seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle halkı coşturdu.


Programda bir selamlama konuşması yapan Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yılmaz Geçer, kısaca platform ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Platform olarak Kutlu Doğum Haftasını vesile kılarak Peygamber Efendimizin mesajını yaymayı hedeflediklerini belirten Geçer, ülke genelinde iki yüz yerde etkinlik düzenlediklerini ifade etti.


Daha sonra sahneye Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu, defler eşliğinde Türkçe ve Kürtçe Mevlidi Şeriflerden bölümler okudu. Mevlidi Şerif okunurken hep bir ağızdan getirilen salâvatlar etkinliğe ayrı bir güzellik kattı.


Salâvatlarınız Peygamber efendimize arz ediliyor
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Mehmet Şefik Temel, Peygamber sevgisinin Ashap`tan günümüze kadar sürdüğüne dikkat çekerek, Adana İstasyon Meydanı`nda getirilen salâvatların, hadisi şeriflerde belirtildiği üzere Peygamber efendimize arz edildiğini söyledi.


Allah`ı zikreden topluluğu melekler kuşatır
Adana`nın sıcağında İstasyon Meydanını hınca hınç dolduran Peygamber Sevdalılarına Peygamber efendimizin hadisi ile müjdeler veren Temel; "Yeryüzünde üç mümin bir araya gelip Allah`ı zikrettiği zaman melekler onların etrafını kuşatır. Bir melek halkası da onları kuşatır. Ta arşı alaya kadar melekler o üç Müslüman`ı kuşatır. Şimdi bu İstasyon Meydanı`nda, Adana`da on binlerce mümin bir araya gelip Allah`ı zikrediyor, meydanda ne kadar melek onları kuşatır varın bunu siz düşünün" dedi.


Konuşmasında Peygamber efendimiz hayatından kesitler sunan Temel, günümüz âlimlerinden; İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Said-i Nursi ve Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin mücadele dolu hayatlarından bahsetti.


Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği program; Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve şiirlerle devam etti.


Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik 16.30`da Selahattin Yeniay`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Adana`da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının şimdiden yüz milyona ulaştığı, ayrıca on binlerce İhlas, Ayetel Kürsi, Tebareke, Amme ve Yasin`in okunduğu açıklandı.


Sıcağa rağmen etkinliği sonuna kadar takip ederek İstasyon Meydanını bayram meydanına çeviren on binlerce Adanalı, programın sonunda salâvatlar eşliğinde meydandan ayrıldı. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir