• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Hücceti Peygamber Sevdasına Teslim Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar`a bağlı Başaklı (Hücceti) köyünde kutlu doğum mevlidi büyük bir heyecanla kutlandı. Molla Kerbela Şanlı ve molla Abdülbari Çelik`in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte bayanların ilgisi gözlerden kaçmadı.
 
Fırat Yıldız hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Molla Kerbela Şanlı`nın konuşmalarıyla devam etti. Resulullah`ın bir hadisinde "beni anne-babanızdan, çocuk ve malınızdan daha fazla sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" şeklindeki hadisini hatırlatan Şanlı, Peygamberimizin kutlu doğum programında katılanların da iş ve güçlerini bırakarak İnşallah bir nebze de olsa bu hadisi hayatlarında uygulamaya çalıştıklarını belirtti.
 
Başka bir hadiste de Resulullah`ın "Bir cemaat, peygamberi anmak için, Kur`an okumak için, Allah`ın ismini anmak için toplanırsa onlara dört müjde var. 1- Allah o cemaatin üzerine rahmet yağdırır. 2 - Allah o cemaatin üzerine sükûnet, huzur yağdırır. 3 - Melekler aralarına nazil olur, o cemaatin arasına oturur. 4 - Allah`u Teala arşta, semada onlardan bahseder" dediğini ifade eden Şanlı, "Yani Hücceti köyünden bahseder Cebrail`e ilan eder, oradan meleklere, melekler de insanlara fısıldarlar ve insanlarda bu kişilere karşı muhabbet-sevgi oluşur" dedi.
 
Konuşmasında sık sık peygamberimizin hadislerine yer veren molla Kerbela, " Resulullah`ın bir gün sahabelere neden bahsettiklerini sorduğunu, sahabelerin de İslam nimetinden bahsettiklerini, daha önceki cahil yaşantılarıyla kıyasladıklarını ve İslam`ın ne kadar büyük bir şeref olduğunu birbirlerine söylediklerini belirttiler. Bunun üzerine Resulullah; şu anda Cebrail (AS)`in geldiğini, müjde verdiğini ve Allah`ın bu cemaati övdüğünü semada sizden bahsettiğini söyledi. Allah`ın da gökyüzünde sizden bahsettiğini söyledi. Bizler de buraya iştirak ederek İnşallah bu müjdeye nail oluyoruz" diye konuştu.
 
Okunan mevlitle devam eden program, Grup Botan`dan Deriş Madsor, Grup Aksa`dan Fırat Yıldız ve Grup Ensar`dan M. Ali Şanlı`nın seslendirdiği ilahilerle hareketlendi.
 
Allah`ın, bu kutlu doğum programını cennette buluşmaya vesile kılması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Molla Abdülbari Çelik ise, şöyle devam etti: "Allah` Kur`an-ı Kerim`de şöyle buyuruyor: "Ey Muhammed aşiretini, akrabalarını Allah`ın dinine davet et" Bunun üzerine peygamberimiz yemek hazırlatıp akrabalarını davet ediyor. Fakat daha tebliğe başlayamadan Ebu Leheb`in hakaretleri üzerine akrabaları dağılıyor. Fakat emir Allah`tan gelmişti muhakkak yerine getirilmesi gerekiyordu. Yine aynı şekilde yemek hazırlatıp akrabalarını davet etmişti. Ama bu sefer Ebu Leheb`in bütün hakaretlerine rağmen tebliğde bulunarak onları İslam`a davet etti" dedi.
 
Abdülbari hoca O`nun davetinin dertlere derman, sorunlara çare olduğunu dermanın da Kur`an ve sünnet olduğunun altını çizdi. Bir insanın kimi önder kabul ederse onunla haşrolacağını belirten molla Abdülbari, "Bizler de Dicle nehrini, dağları, taşları, köyleri şahit kılıyoruz ki, `Hz Muhammed`i, Hz Ebubekir`i, Hz Ömer`i, Hz Osman`ı, Hz Ali`yi ve sahabeleri seviyor ve onları önder kılıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.
 
Çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahiler ve Molla Kerbela Şanlı`nın yaptığı dua ile program sona erdi. (Vedat Aydın, Hasan Gündüz, Aydın Bal - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir