• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
`Allah karanlığımızı Hz. Muhammed ile aydınlattı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Güzel Yalı (Elemi) köyü Camiinde Yatsı namazı sonrası köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum programı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kürtçe ve Türkçe okunan Mevlidi Şerif`ten sonra, Peygamber efendimiz (sav) ile ilgili hazırlanan ilahi ve ezgiler seslendirildi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Murat Polat, "Hamdolsun Allah`a ki cehaletimizi, karanlığımızı, gecemizi Muhammed Mustafa`yla (sav) aydınlattı. Ne kadar hamd edersek edelim, muhakkak azdır. O yüce Peygamberi (sav) göndermeseydi, halimiz ne olur acaba" dedi.
 
Peygamber efendimiz (sav) için toplandıklarını ve bir araya gelmelerinin peygamber (sav) sevgisinden kaynaklandığının altını çizen Polat, "Peygamberi seviyoruz, ama sevgi nasıl olur? Gerçekten ben peygamberi seviyorum derken, sevilmiş mi olur Peygamber? Bir Mümin`in peygamberi (sav) sevmesi şu ayetle olur, "Deki Allah`ı seviyorsanız bana tabi olun ki Allah`ta sizi sevsin." Bu hitap Peygamberimize yapılmıştı, dikkatinizi çekerim" diye konuştu.
 
Peygamberimizin (sav) bazen yemeğini alıp haftalarca şehre gelmediğine değinen Polat, "Çünkü şöyle bir geçmişe dönersek! Karanlık bir çağ, insanlar o kadar akılsız bir yaratık hale geldikler ki taştan, tahtadan hatta helvadan yaptıkları putlara tapıyorlardı. Bu kadar insanlar körelmişti. Diri diri kız çocuklarını toprağa gömüyorlardı. İşte bunlardan dolayı peygamber efendimiz (sav) vahiy gelmeden bir arayış içerisine girmişti. Bugün yeryüzüne bir bakın Müslüman Müslüman`ı boğazlıyor, Müslüman Müslüman`ı öldürüyor. Bizim ülkemizde 24 saat televizyonlardan imansızlık pompalanıyor. Genç kızlarımızı ve erkeklerimizi yoldan çıkarmak için her türlü ahlaksızlığı evimizin içine kadar, hatta parmaklarımızın uçlarına kadar telefonla getirip koymuş değilmidirler" ifadelerini kullandı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir