• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Fırat Üniversitesinde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi Eğitim Bölümünün konferans salonunda düzenlenen etkinliğine öğrencilerin yoğun katılımı oldu. Konferans Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlarken mevlidi şerif okundu. İlahi ezgiler seslendirildi. Konuşmacı olarak Elazığ Kur`an İlimleri Dernek Başkan Yardımcısı Hafız Emrah Seçer katıldı.
 
Kızların diri diri toprağa gömüldüğü
610 yılında Mekke şirk diyarı, kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir şehir haline geldiğini vurgulayan Seçer; "İnsanlık Allah`tan ve kitaptan uzaklaşan dünya… Roma ve Bizans`ta köleleştirilen, Kaplanların önüne atılan insanlar… Zalim yöneticiler, Ebu Cehiller, Ebu Lehepler, bütün yeryüzünde bir fesat, bir fitne vardı. 610 yılında sonra neler neler gördü bu dava. Nice Haccacları gördü, Emevi sultanlarını Abbasileri gördü, zalim diktalar, yöneticiler gördü.
 
Ama ne olursa olsun her türlü fitneye, fesada, zulme, hakarete karşılık onları gördüğü gibi dünya Ebu Bekirleri, Ömerleri, Osmanları da gördü. Üstat Bediüzzaman Said Nursileri de, Selahattin Eyyübileri de gördü. Tarih kahramanlarını, Hasan Elbennalarını gördü ve tarih Muhammedi sevdayı asırdan asıra bizim yaşadığımız döneme kadar taşıdı. 610`dan 2013`e kadar her devirde peygamber sevdalılarıyla, peygamber âşıklarıyla destanlar yazan kutlu önderdir Hz Muhammed Mustafa" şeklinde konuştu.
 
Önce kendisi yaşadı
Hz Muhammed`in, bütün insanlığı çağırdığı vahye önce kendisinin uyduğunu belirten Seçer, "Vahiy efendimizin hayatında en güzel bir şekilde yaşanır olarak kendisini gösterdi" ifadelerini kullandı.
 
Seçer son olarak, "Anam babam sana feda olsun diyorsak feda etmeliyiz. Vaktimizi feda edelim, canımızı, gecelerimizi feda edelim. Öğrendiğimiz ilim ile insanlığa kazandıracağımız insan için feda edelim kendimizi" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir