• DOLAR 32.271
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2408.278
  • ...
STK’lardan Afyonkarahisar Valiliği’ne Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Afyonkarahisar Valiliği’nin açık alanlarda içki yasağı getirmesi ve talep edilen okullarda öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamaları için mescit yapılmasını istemesi bazı odaklar tarafından cadı avcılığına dönüştürülmesine sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden tepki geldi. Afyonkarahisar Valiliği’nin toplumun müspet taleplerini karşılaması noktasında örnek adımlar attığını belirten STK temsilcileri, valiliğin takdir edilmesi gerektiğini vurguladılar.

HALKIN TALEPLERİNE HERKES SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDADIR

Halkın talepleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirten İkra Eğitim-Der(Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Abdulgani Orhan, “Türkiye anayasasına baktığımız zaman ‘Demokratik Ülke’ diye bir terim geçiyor. Demokrasi ise kısaca, talebe göre şekillenme demektir. Halkın böyle bir talebi varsa bu talebin demokrasi çerçevesinde karşılanması lazım. Sadece Afyonkarahisar değil Türkiye’nin her tarafında, hangi okulda okuyan olursa olsun, bunlara ilköğretim okulları da dahil, eğer öğrencilerin mescit talebi varsa ve bunun da sayısı makul bir sayıda ise bunlar için mescitlerin yasalar çerçevesinde açılması lazım. Çünkü demokrasi bunu gerektiriyor. Herkesin de buna saygı gösterme zorunluluğu vardır. Bunun yanında dini vecibe olarak İslami açıdan da bu bir zaruret halidir.” şeklinde konuştu.

MEDYADAKİ 28 ŞUBAT ZİHNİYETİ YERİNİ KORUYOR

28 Şubat zihniyetinin medyada hala geçerliliğini koruduğunu ifade eden Orhan, “Malum medya ise her zamanki yüzünü ortaya koyuyor. Özellikle 28 Şubat sürecinin getirmiş olduğu zihinlerdeki yasak düşüncesi birçok kesimde özellikle medyada maalesef hala geçerliliğini korumakta. Bu nedenle dini içerikli olan her türlü şeyde olumsuz bir tavır ortaya koymaktadırlar” diye konuştu. 

İSLAMİ UYGULAMALARIN ÜZERİNİ ÖRTENLERİ KINIYORUZ

Söz konusu İslami bir uygulama olduğunda hemen üstünün örtülmeye çalışıldığını söyleyen İkra Eğitim-Der Başkanı, “Demokrat bir ülkede yaşıyoruz ve bunun neticesinde de bu talepleri makul karşılamak zorunluluğu olmasına rağmen maalesef dinimiz İslam söz konusu olduğunda bunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bu da kınanacak bir durumdur. Objektif olarak bakmak gerektiğinde sadece dindar kesim değil bunun dışındaki insanların da makul, bir başkasının sınırına tecavüz etmeyecek şekilde, haksızlık etmeyecek şeklindeki tüm hak taleplerini desteklemek lazım” görüşünü dile getirdi.

DİĞER VALİLER DE KENDİLERİNE ÖRNEK ALMALIDIR

STK başkanı Orhan sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Türkiye’de halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bu ülkede, halkın taleplerine herkesin saygı gösterme zorunluluğu vardır. Bir valinin de çıkıp böyle müspet bir adım atması gerçekten alkışlanacak bir durumdur. Takdir etmek lazım ve bunun arkasında olmak lazım. Diğer valilerimizin de örnek alıp bunu genişletmesi ve tüm illerde bu şekilde gerek eğitim kurumları, gerek sağlık kurumları, gerekse de diğer devlet birimlerindeki devlet memurlarının ibadet ihtiyaçlarına cevap vermeleri gerekmektedir.”

10 BİN ÜYEMİZLE VALİLİĞİN DOĞRU GİRİŞİMLERİNDEN YANAYIZ

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, son dönemde ulusal basında da yer alan Afyonkarahisar Valiliği’nin kurumlarda ibadet için kolaylık sağlanmasına dair girişimlerini desteklediklerini belirtti.  Çelik, Afyonkarahisar’da 10 bin üyesi bulunan Memur-Sen’in tavrının ve safının valiliğin bu olumlu girişiminden yana olduğunu ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir