• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Filistinli gruplardan işgalin Refah saldırılarına karşı çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli gruplar, Refah kara geçidinin ve Kerem Salim ticari geçidinin işgal edilip kapatılmasının ve Refah'ta kara saldırılarının uygulanmasının, işgalcilerin katliam ve insani felaket gerçekleştirme niyetlerini ortaya koyduğunu vurguladı.

Filistinli gruplar tarafından yapılan ortak açıklamada, siyonist işgal kuvvetlerinin Refah'a kara saldırısı başlattığı, Refah sınır kapısını işgal ve tahrip ettiği ve Gazze Şeridi'nin tek çıkış noktası olan Kerem Salim geçişini de kapattığını hatırlattı.

Açıklamada, "Bu saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki 2,5 milyon Filistin vatandaşını hedef alan ve Refah bölgesinin tarihteki en büyük yerinden edilme hareketine tanık olmasına rağmen işgalin dün tehdit ettiği güvenli bölgelerden yerinden edilen 400 bin vatandaş da dahil olmak üzere 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinliyi doğrudan tehdit eden insani bir felakettir." denildi.

İşgalcilerin gıda, insani ve tıbbi yardım hatlarını ve yaralılar ve vatandaşlar için yolcuların hareketini kesmeye başladığı ifade edilen açıklamada, ayrıca günlük olarak girmesi halinde Refah'ın ihtiyaçlarının yüzde 5'ini dahi karşılayamayacak olan gıda kamyonlarının da girişinin engellendiği belirtildi.

Siyonist saldırıların artmasının mevcut hastane ve sağlık merkezlerinin de hizmet dışı kalmasına yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, bunun da binlerce yaralı, kanser hastası, kadın, çocuk ve diğer gruplar için ölüm riski taşıdığına işaret edildi.

Gruplar, bu saldırının açık ve önceden planlanmış bir niyet olduğunu, arabulucuların çabalarını boşa çıkarmayı, uluslararası ve bölgesel iradenin yanı sıra halk iradesine meydan okumayı amaçladığını kaydetti.

Bu saldırıların özellikle de direniş liderliğinin ve kuvvetlerinin birlikte saldırıyı durdurma ve esir değişimi önerisini kabul etmesinden sonra geldiğine vurgu yapan gruplar, bu durumun siyonist hükümetin saldırıyı durdurma ve esir değişimi anlaşması yapma konusundaki isteksizliğini ortaya koyduğunu kaydetti. Gruplar, işgalin bu tavrının, müzakere yolunu tehdit eden ve soykırımı sürdürmeye kararlı olduğunu gösterdiğini de bildirdi.

Gruplar, dünya ülkelerini, uluslararası ve BM kurumlarını, dünyanın tanık olduğu en büyük insani felakette cinayet, açlık, katliam ve soykırım tehdidi altındaki 2,5 milyon vatandaşın hayatını kurtarmak için derhal müdahale etmeye çağırdı.

Filistinli gruplar, soykırım savaşını derhal durdurmak ve meydanlarda, şehirlerde ve üniversitelerde oturma eylemleri yaparak, kara, deniz ve hava yoluyla işgale giden kaynakları keserek ve uluslararası mahkemelerde işlediği suçlardan sorumlu tutarak işgali terörizminden vazgeçirmek için uluslararası, bölgesel, tanınmış ve resmi bir Arap ve İslami eylem çağrısında bulundu.

Gruplar, ayrıca tüm meydanlardaki ve cephelerdeki direnişçileri, halkımıza yönelik saldırganlık durana kadar siyonist işgale ve destekçilerine karşı direnişlerini tırmandırmaya çağırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir