• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgalci kan içmeye doymadı REFAH’TA KATLİAM HAZIRLIĞI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin sözde Devlet Televizyonu KAN'ın haberinde, işgal ordusunun, Refah'ın doğusunda birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi. The Times of Israel gazetesinin haberinde de işgal ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi.

"REFAH'IN DOĞUSUNDAKİ TAHLİYELER YAKLAŞIK 100 BİN FİLİSTİNLİYİ KAPSAYACAK"

İşgal Ordusu Radyosunda konuya dair yayımlanan habere göre, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde ordunun tahminlerine göre tahliye edilecek yaklaşık 100 bin kişi bulunuyor. Filistinlilerin tahliye edilmesi kararı önceki gün siyasi ve güvenlik işlerinden sorumlu Mini Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda alındı. Öte yandan işgal ordusu, Refah kentinin doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu. İşgal ordusunun Filistinlilere havadan attığı el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları aracılığıyla boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişileceğini içeren bilgiler verildi.

REFAH'IN DOĞUSUNDAKİ FİLİSTİNLİLER GÖÇ ETMEYE BAŞLADI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması açıklamasının ardından bölgede yaşayan Filistinlilerin yerlerini terk etmeye başladığı bildirildi. İşgal ordusu, Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerde yaşayan Filistinlilerden bölgeden ayrılmaları çağrısı yaptı. Bölgede bulunan AA muhabirinin aktardığına göre, bu açıklamanın ardından yüzlerce Filistinli Refah'ın doğusundaki mahallelerden göç etmeye başladı. Yağmurlu havaya rağmen kadın ve çocukların olduğu yüzlerce Filistinli yanlarına alabildikleri birkaç parça poşet veya çantadaki eşyalarıyla yollara düştü. Araçları olan araçlarıyla, olmayanlar ise at ve eşek arabalarıyla Refah'ın doğusundan batısına ya da işgal rejiminin "güvenli olduğunu" iddia ettiği El-Mevasi bölgesine doğru hareket etti.

BM: REFAH'A SALDIRI DAHA FAZLA SİVİLİN ACI ÇEKMESİ VE ÖLMESİ ANLAMINA GELECEK

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, UNRWA'nın mümkün olduğu sürece Refah'ta kalmaya devam edeceği ve bölgedeki halka yardım sağlamayı sürdüreceği belirtildi. İşgalcilerin olası kara saldırısının bölgede neden olacağı sonuçlara dair ise açıklamada, "israil'in Refah'a saldırması daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecektir." ifadesine yer verildi.

"REFAH'A KARA SALDIRISI GAZZE'DEKİ TRAJEDİNİN YENİ BİR BOYUTUNA YOL AÇAR"

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgal rejiminin Refah'a olası kara saldırısının Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler için dayanılmaz olan trajedinin yeni bir boyutuna yol açacağı uyarısında bulundu. Lazzarini, X sosyal medya platformundan işgal rejiminin Gazze'de Filistinlilerin sığındığı Refah'a olası kara saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de yaşanan kıtlığa işaret eden Lazzarini, Refah'a olası kara saldırısının bölgede kıtlığın yayılmasını tersine çevirmeyi daha da zorlaştıracağına dikkati çekti. Bölgede ihtiyaç duyulan şeyin zorla yerinden edilme değil ateşkes olduğunun altını çizen Lazzarini, "israil'in askeri saldırısı, Gazze'deki halk için zaten dayanılmaz olan trajedinin yeni bir boyutuna yol açacak." ifadesini kullandı. Lazzarini, UNRWA'nın mümkün olduğu sürece Refah'ta kalmaya devam edeceğini ve yardımları ulaştıracağını kaydetti.

REFAH'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 8'İ ÇOCUK 26 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, işgal ordusu Refah'ın farklı bölgelerine önceki gün geceden bu yana düzenlediği hava saldırılarında 11 evi hedef aldı. Saldırılarda 8'i çocuk 26 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırılarda Attar, Işteyvi, Haşşaş, Kışta, Ermilat, Ebu Şeluf, Ebu Lebde, Havace, Kellab, Ebu Haşim ailelerinin evleri hedef alındı. Öte yandan Gazze'deki Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, kurtarma ekiplerinin hedef alınan 11 evin enkazı altında kalanları arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

GAZZE'DE YERİNDEN EDİLENLERİN SON SIĞINAĞI REFAH

İşgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi, yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, işgalcilerin daha önce "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı. Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ın işgal rejimi saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu, halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı. Barbar rejimin saldırılarından kaçarak, yeterli kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İşgal ordusunun sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah'a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe edilirken, uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen işgal rejimi makamları, Refah'ı işgal etme tehdidini sürdürüyordu. Sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, önceki gün, HAMAS hareketinin Tel Aviv hükümetiyle esir takası anlaşmasına varmak istemediğine dair göstergeler olduğunu iddia ederek, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentini "çok yakında işgal edeceklerini" belirtmişti.  AA

İşgalci Hıncını Sivillerden Alıyor

KASSAM’DAN DARBE ÜSTÜNE DARBE

Dış Haberler Servisi

El Kassam işgalcilere karşı operasyonlarına devam ediyor. İşgalcilere yönelik son roket saldırısı nedeniyle, işgal rejimi, Kerem Şalom sınır kapısını kapattığını açıkladı. Saldırıda üç işgalci asker öldürüldü. İşgal ordusu açıklamasında, saldırının bir kez daha "sivillerin kalkan olarak kullanıldığının" kanıtı olduğu savunuldu. İşgal ordusu, Kerem Şalom'dan yaklaşık 3,6 km uzaklıkta bulunan Gazze'nin güneyindeki Refah geçidine yakın bir bölgeden 10 roket atıldığını açıkladı. İşgal rejiminin savaş uçaklarının daha sonra roketlerin ateşlendiği rampayı ve yakınlardaki bir başka askeri yapıyı vurduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir