• DOLAR 32.251
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2403.617
  • ...
14 Yılda 26 Bin Çocuğu Katlettiler… ÖLMEYENLER ENGELLİ KALDI!...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

1979 Sovyet işgalinin bıraktığı yaralar henüz sarılıp iyileşmeden, 2001'de bu kez ABD'nin askeri müdahalesine maruz kalan Afganistan, uzun yıllardır işgalden dış müdahaleye, bir zalimden diğerinin zulmüne doğru savrulup duruyor.

ABD'nin en uzun savaşı olarak tarihe geçen Afganistan işgalinin sona erdirileceği ve ABD’nin askerlerini geri çekeceği söylense de, ABD’nin Afganistan’a yerleştirdiği hainler tarafından sava hala devam ettirilmekte. ABD’nin işgali neticesinde binlerce sivil katledildi ve bu savaştan en çok Afgan çocukları zarar gördü.

Çocukları Kurtarın Vakfı (Save The Children) Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan ve Finlandiya tarafından düzenlenen 2020 Uluslararası Afganistan Konferansı'nda bağışçı ülkelere Afgan çocukların geleceğini koruma çağrısı da yapılan bir rapor yayımladı.

Raporda, Afganistan'daki savaş nedeniyle 2005-2019 yıllarında her gün ortalama 5, toplam 26 bin 25 çocuğun öldüğü veya engelli kaldığına işaret edildi.

SAVAŞIN DEVAM ETTİĞİ ÜLKELER ARASINDA EN FAZLA ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ ÜLKE, AFGANİSTAN!

Afganistan'ın dünyada çocuklar için en tehlikeli 11 ülke arasında yer aldığı belirtilen raporda, 2019 yılında rapora dahil edilen, savaşın devam ettiği diğer tüm yerlerle kıyaslandığında en fazla çocuğun Afganistan'da öldüğü veya engelli kaldığı vurgulandı.

Rapora göre sadece Afganistan'da 2019'da üçte ikisi erkek 874 çocuğun hayatını kaybettiği, 2 bin 275'inin engelli kalmasına yol açacak biçimde yaralandığı, 2017-2019 arasında okullara 300'den fazla saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Vakfın Afganistan yöneticisi Chris Nyamandi, "Sürekli bugünün, çocuğunuz bir intihar saldırısı ya da hava saldırısında öleceği gün olabileceği korkusuyla yaşadığınızı hayal edin. Bu, çocukları ölen ya da yaralanan on binlerce Afgan ebeveyn için acı bir gerçek." ifadesini kullandı.

 

ABD'NİN AFGANİSTAN İŞGALİ EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLEDİ

Afgan Çocuklarını Koruma Kurumu Sözcüsü Meryem Atai, daha önce yaptığı açıklamada

Afganistan'da 18 yaşını dolduran her çocuğun savaşla büyüdüğünü ve bu nedenle bu savaştan en büyük zararı çocukların gördüğünü belirtmişti.

Atai, ABD'nin 19 yıllık işgalinden en çok çocuklar etkilendiğini ve savaş nedeniyle yaklaşık 3,7 milyon çocuk eğitimden mahrum bırakıldığını belirtmişti.

Afganistan'da 2015-2018 arasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 12 bin 500'den fazla çocuğun öldüğünü ya da yaralandığını dile getiren Atai, iç savaştan geriye kalan patlayıcılar sebebiyle hayatını kaybedenlerin yüzde 84'ünü çocukların oluşturduğunu aktarmıştı.

İç savaş nedeniyle eğitimden mahrum kalan 3,7 milyon çocuğun yüzde 60'ını kız çocuklarının oluşturduğuna dikkati çeken Atai, bu çocukların çoğunun aile geçimine destek sağlamak için çalışmak ya da dilencilik yapmak zorunda kaldığını belirtmişti.

Atai, "Eğitimden mahrum kalan çocuklar terör örgütleri tarafından da saldırılar için kullanılıyor. Bu nedenle Afganistan çocuklar için en tehlikeli ülkelerin başında yer alıyor." diyerek savaş nedeniyle 2018'de ülke genelinde 700 okulun kapatıldığını söylemişti.

ASIL HEDEFLERİ, BULDUKLARI BAHANELERLE İSLAM BELDELERİNİ İŞGAL ETMEK

Tarih 11 Eylül 2001’i gösterirken ABD’nin New York şehrinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleler büyük bir gürültüyle yerle bir oldu. 413 metre uzunluğundaki kuleler ardı ardına beyaz bir toza büründü. Uzmanlar garip bir şekilde gerçekleşen yıkıma anlam vermeye çalışıyordu ki olaya dair tüm deliller yok edilmiş, enkaz kaldırılmıştı.

Bu saldırının ardından ABD, İslâm beldelerini işgal etmek için "Radikal İslâm","İslâmi Terör" ve "Terörle Mücadele" adı altında planlarını devreye koymaya başladı. Saldırıdan bir gün sonra el Kaide lideri Usame Bin Ladin ve onun öğrencilerinin isimleri konuşulmaya başlandı. Her şey planlandığı gibi işliyordu.

Saldırılardan kısa bir süre sonra dönemin ABD Başkanı George W. Bush, Afganistan’dan ikiz kulelerin saldırısının faili olduğunu iddia ettiği El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'i teslim etmesini istedi.

ABD ve İngiltere Afganistan’ın işgal için 7 Ekim 2001 Pazar günü ilk hava saldırısı düzenleyerek başkent Kabil, Kandahar havalimanı vuruldu. Saldırı sonrası açıklama yapan İngiltere Başbakanı Tony Blair ve ABD Başkanı Bush, süslü yalanlarla işgalci yüzlerini gizlemeye çalışıyorlardı.  

Afganistan işgaline; Avustralya, Kanada, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Estonya, Almanya, Norveç ve Fransa bu vahşi saldırılara destek verdi. Bu barbar ülkelerin desteklerine rağmen hezimet yaşayan ABD, camileri, medreseleri, okulları, özellikle hastaneleri ve pazar yerlerini bombalamaya başladı.

11 Eylül 2001 sonrası Afganistan ile başlayan bu haçlı işgallerinde Irak, Pakistan ve Suriye’de toplam 2 milyondan fazla Müslüman katledildi. Milyonlarcası sakat kaldı. 13 milyonu aşkın insan evlerini ve topraklarını terk edip sınır boylarında mülteci durumuna düştüler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir