• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AÇIKTAN İHANET GİZLİ GÖRÜŞME!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz aylarda siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme özde ihanet anlaşmasını imzalayarak ihanet kervanına katılan BAE ve Bahreyn’den sonra Veliaht Prens Muhammed Bin Selman da bu ihanete imza atmak istiyor. Yapılan gizli görüşmelerle bunu çoktandır istediği aşikar olan Suud’un veliaht Prensi Bin Selman’ın bu konuda Kral Selman’ın ve halkın karşı çıkmasından korktuğu biliniyor. Veliaht Prens’in bu nedenle şimdilik Bahreyn’in anlaşmayı imzalamasını sağlamakla yetindiği belirtiliyor. Ancak buna rağmen her alanda Siyonistleri desteklemekten geri durmayan Bin Selman, her gün yeni bir gizli görüşmeyle gündeme geliyor.

Haaretz gazetesinde son dakika olarak görülen haberde, siyonist işgal rejiminin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'a giderek Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştüğü bildirildi.

İhanetini gizleme gereği duymayan ancak görüşmelerini gizliden yapan Veliaht Prens Bin Selman’ın işgalci Netanyahu ile yaptığı bu görüşmenin ABD’nin Dışişleri Başkanı Pompeo ile yaptığı görüşmeden sonra gerçekleşmesi ise altında yatan fitnenin büyüklüğünü gösteriyor.

Habere göre, Netanyahu'nun, Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen ile birlikte Suudi Arabistan'ın Neom kentine gittiği belirtildi. Netanyahu'nun burada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile bir araya geldiği, görüşmede Cohen'in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da hazır bulunduğu ifade edildi.

Siyonist işgal rejimi basınında daha önce çıkan haberlerde, Suudi Arabistan'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçiminden sonra Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmek için görüşmelere başlayacağı iddia edilmişti.

NETANYAHU'NUN DANIŞMANINDAN ZİYARETE İLİŞKİN DOLAYLI DOĞRULAMA

Siyonist işgal rejiminin sözde Başbakanı Netanyahu'nun basın danışmanı Topaz Luk, işgal rejimi basınında Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştüğü yönündeki haberleri dolaylı olarak doğruladı.

Siyonist Netanyahu'nun basın danışmanı Topaz Luk'un, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "(israil Savunma Bakanı Benny ) Gantz siyasetle uğraşırken, başbakan (Netanyahu) barış yapıyor." ifadesi dikkati çekti.

Bu mesajla Luk, Netanyahu'nun dün akşam Suudi Arabistan'ın Neom kentine giderek gizlice Veliaht Prens Bin Selman ile görüştüğü yönündeki haberleri dolaylı olarak doğruladı.

Öte yandan işgal rejimi basınında Netanyahu ve israil istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen'in Suudi Arabistan'a seyahat için kullandığı uçağın rotası paylaşıldı.

Haberde uçağın yerel saatle 17.00'de Tel Aviv'den hareket ettiği ve 5 saat sonra da tekrar işgal rejimine döndüğü belirtildi.

BİN SELMAN POMPEO İLE BİR ARAYA GELDİ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü.

Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) haberine göre, görüşmede ilişkilerin güçlendirilmesi ve Orta Doğu bölgesindeki gelişmeler ele alındı. Görüşmeye ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 14 Kasım'da Fransa'dan başlayarak aralarında Türkiye, Gürcistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ın yer aldığı Avrupa ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan tura çıkmıştı.

SİYONİST DESTEKÇİSİ BİN SELMAN’A SİYON ÖDÜLÜ

Yine geçtiğimiz aylarda Bin Selman’ın Siyonistlere verdiği desteği gözler önüne seren bir ödül merasimi düzenlendi.

Siyon Dostları Müzesi'ne ait internet sitesinde yer alan bilgiye göre, siyonist işgal rejiminin düzenlemiş olduğu Hristiyan Medya Zirvesi'nin dördüncüsü Batı Kudüs'te düzenlendi. Birçok siyonist yöneticinin katıldığı ödül (!) merasiminde bu yılki Siyon Dostları ödülüne layık görülen 11 kişinin isimleri açıkladı.

Listenin başında ise Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman var.

Siyon Dostları ödülü, siyonist işgal rejimini ve Yahudileri destekleyen isimlere veriliyor.

Önceki yıllarda, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya da bu ödül verilmişti.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ, SON DÖNEMDE ARAP ÜLKELERİ İLE YAKINLAŞMA ÇABALARINI ARTIRIYOR

Siyonist işgal rejimi, son dönemde Arap ülkeleri ile yakınlaşma çabalarını artırıyor. Körfez ülkeleri Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Suudi Arabistan başta Körfez ülkeleri ile işgal rejimi arasındaki anlaşmaya kuşkuyla yaklaşmış ancak daha sonra hava sahasını söz konusu ülkeler arasındaki uçuşlara açmıştı. Uçuş yasağı, Suudi Arabistan'ın işgal rejimini tanımaması ve diplomatik ilişkiler kurmaması ile gerekçelendiriliyordu.

Arap ülkeleri şimdiye kadar Filistin sorununun çözümünü işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirmenin şartı olarak öne sürüyordu. Suudi Arabistan ise normalleşmeyi işgal rejiminin 1967 yılında işgal ettiği tüm topraklardan çekilmesi şartına bağlıyor. Bölgede İran'ın nüfuzunun artmasından endişe eden ABD ise Suudi Arabistan ile işgal rejimi arasında da diplomatik ilişkilerin başlatılmasını arzu ediyor.

BAE VE BAHREYN’İN NORMALLEŞME KARARLARI MALUMUN İLAMIYDI ASIL HEDEF SUUDİ ARABİSTAN

İşgal rejimi ile hiçbir zaman savaşmamış ve Filistin davasına yarardan çok zararları dokunmuş olan BAE ve Bahreyn’in Tel Aviv’le masaya oturmaları bir nevi malumun ilamıdır. Bu iki ülke yıllardır kendi iç kamuoylarını bu anlaşmaya hazırladılar, karşı çıkan sesleri susturdular ve kapalı kapılar ardında işgal rejimi ve Amerikalı yetkililerle sürecin planlamasını yaptılar.

Fakat gerek Trump gerekse de Netanyahu, iki küçük devletçik olan BAE ve Bahreyn’den ziyade, Suudi Arabistan’la yapılacak benzer bir anlaşmayı diplomatik zafer olarak görmekteler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir