• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan Adana’da tedbirler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş sosyal medya platformu Twetter üzerinden yaptığı açıklamasında, Adana’nın sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasının tehlikelerin geçtiği anlamına gelmediğini belirtti.

İl Umumi Hıfzssıhha Kurulu Meclisince alınan karara uymayan kişi veya kişilere cezai işlemler yetkili personeller tarafından uygulanacağı açıklanırken alınan kararlar ise şöyle sıralandı:

"-Adnan Menderes Bulvarı göl çevresi ve ilimizde ki tüm mesire piknik alanları sahil bantları ile ören yerlerinde piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş yapmak gibi aktiviteler ve faaliyetler hafta içi ve hafta sonu yasaklanmıştır.

-Şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçlarında yüzde 50 kapasite oranında yolcu kabul edilecek ayrıca toplu taşıma araçlarının sürücülere ve yolculara maske takacaklar.

-Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretleri hesaplanacak. Vatandaşlarımızın toplu katılım gösterdiği iftar sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek.

-Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ve spor salonları faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştur.

-Otellerde faaliyet gösteren SPA, hamam, sauna, masaj salonları gibi yerler ve iddia bayileri ikinci ve emre kadar kapatılmıştır.

-Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları kapsamında pastane gibi hizmet veren işletmelerde, çay ocaklarında ve içkili/içkisiz tüm lokantalar ve restoranlar da masa ve sandalye konularak servis hizmeti verilmesi geçici süreyle müsaade edilmeyecek, ancak bu iş yerleri paket servis gel al benzeri şekilde müşterilerine oturmasına müsaade etmeden hizmet verebilecekler.

-Pazar yerleri, market, alışveriş merkezleri, kuaför, berber, güzellik salonları ile Mısır Çarşısı ve Çakmak Plaza da sınırlı sayıda müşteri kabul edilecek ve vatandaşların içeriye maskesiz girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

-Oto pazarı, sosyete pazarı ve hayvan pazarının faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur. Ayrıca ilimiz cadde ve sokaklarında kamuya açık alanlarda hiçbir yasal dayanağı olmayan hayvan satış yapılması tamamen yasaklanmıştır.

-Market, bakkal, PTT şubelerinde ve bankalarda net kullanım alanının 1/10 oranında vatandaşlar içeriye alınacak. İlde ki tüm marketler 09.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

-Kargo, mektup dağıtım, kasiyer, tahsildar gibi görevlilerin müşterileri ile temas ederken iş ve işlemlerini muhakkak koruyucu eldiven ve maske takarak yapmaları gerekmektedir.

-Sokaktaki yapılan düğünlere müsaade edilmeyecek taziye çadırları kaldırılacak, belediyeler taziye çadırı kurulumu yapmayacak, cenaze töreni cenaze namazı ve defin işlemleri katılım olabildiğince az sayıda kişi ile sınırlı olacak cenaze namazları mümkünse kabristanda kılınacak cenaze namazına katılan arasında yeterli mesafe bırakılacak ve maske kullanılacak.”(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir