• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
4 siyasi parti grubundan İdlib saldırısına yönelik ortak bildiri yayımlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM'de grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin ortak bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit dilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağolsun.

Bu alçak ve menfur saldırıyı millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki aşağıda imzası bulunan parti grupları olarak, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz.

Kahraman Türk Ordusu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi, bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bize emanet edilen demokrasi temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi Aziz Milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir