• DOLAR 32.342
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2238.7
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib diplomasisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan görüşmelerle ilgili İletişim Başkanlığı açıklama yaptı. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra İdlib'deki son gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ile ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Rusya'nın İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

Lavrov ayrıca, Putin ile Erdoğan'ın Suriye konusunda anlaşmaların uygulanması konusunu tartıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan- Trump görüşmesi

İletişim Başkanlığı, ABD Başkanı Trump ile yapılan görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığını açıkladı.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin İdlib’de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi hususunda kararlılığını yeniden teyit ettiği ifade edildi.

Merkel ile bir telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İdlib’de yaşanan son gelişmeler ve Suriye krizinin ele alındığı görüşmede, bölgesel meseleler üzerinde iş birliği ve ortak çalışma konuları masaya yatırıldı.

Bulgaristan Başbakanı ile yapılan görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İdlib başta olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin bölgeye muhtemel etkileri ve iş birliği yapılabilecek adımlar ele alındı.

Macar Başbakan ile telefon görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Orban görüşmesinde, İdlib'deki gelişmeler, Suriye meselesi ve diğer bölgesel konular ile ikili ilişkiler ele alındı.

AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Ursula von der Leyen görüşmesinde, İdlib başta olmak üzere, Suriye'de rejimin gerçekleştirdiği saldırılar ve sebep olduğu insani kriz tüm boyutlarıyla ele alınarak, çözüm noktasında atılabilecek ortak adımlar üzerinde duruldu.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye krizinde çözüm için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir