• DOLAR 32.226
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.95
  • ...
Büyük Bitlis Buluşması etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği ve BETAV'ın ortaklaşa düzenlediği Büyük Bitlis Buluşması, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 3 gün boyunca farklı etkinliklerle devam edecek olan Büyük Bitlis Buluşmasına bir milyon insan davet edildi.

Gökmeydan'da ayrılan alana Van, Tunceli, Ardahan, Siirt, Mardin, Batman, Muş, Ağrı illerinden gelen kültür müdürlükleri de stant açarak tanıtımlarını yapıyor. Büyük Bitlis buluşması, kortej yürüyüşünün ardında kurdelenin kesilmesiyle başladı.

Düzenlenecek ekinlik hakkında konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis'in düşman işgalinde kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü kutlamalarını gerçekleştirdiklerini, çevre illerden gelen tanıtım sergilerinin de açıldığını belirterek, tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

Düzenledikleri programın hayırlara vesile olmasını dileyen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis'in düşman işgalinde kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümünü farklı etkinliklerle 3 gün boyunca devam ettireceklerini belirtti.

Tanğlay, "8 komşu illimizden gelen kültür sanat stantları var. 25 illimizden gelenlerde yöresel ürünlerini sergilemek üzere stant açtılar. Tabi bu 3 gün sürecek bir etkinlik. Bunu geleneksel hale getireceğiz. 5-8 Ağustos tarihlerinde artık büyük Bitlis buluşmalarını gerçekleştireceğiz. İnsanların büyük ilgisi var. Yarın sünnet şölenimiz olacak. 150 çocuğumuzu belediye olarak sünnet ettik. 3 gün boyunca farklı etkinlikler olacak. Yöresel yemek yarışmalarını yapacağız. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz." dedi.

Stantları gezen Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar ise etkinliğin çok güzel olduğunu, Bitlis'in ekonomisine ve tanıtımına katkı sunacağını belirttiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir