• DOLAR 32.224
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2454.907
  • ...
Bayram Namazında Maliye Bakanına Sevk Sitemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti. Bayramı Batman`da geçirmek için Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman Şevket Başak Camii`nde bayram namazını kılarak cami cemaatiyle bayramlaştı.

Camilere akın eden Müslümanlarla Batman`daki camiler dolup taştı. Bayram namazını kılmak için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan ve Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar Şevket Başak Camii`ne geldi. Bayram namazı sonrası verilen hutbede; yardımlaşmanın, fakirleri gözetmenin eş ve akrabayı ziyaret etmenin önemine değinen Batman Şevket Başak Camii İmam Hatibi, bayram sevincini her Müslüman`ın paylaşması gerektiğini söyledi.

Hutbe sonrası cami cemaatinin bayramlaşmasına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan ve Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`da katıldı. Bayramlaşma sırasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Valisi Ahmet Turhan bayramlaşmada bulunan çocuklara bayram harçlığını vererek onları sevindirdi.

Mahkûm Yakınından Bakan Sevk Sitemi
Bayramlaşma sırasında Ordu`ya sevk edilen mahkûm yakınlarından Fadlullah Çelik, Bakan Şimşek ile bayramlaşırken sevk zulmünden dolayı Bakana sitem etti. Çelik; "Sayın Bakanım Hizbullah mahkûmlarına yapılan sevk zulmüne karşı bir Batmanlı olarak neden bir şey yapmıyorsunuz. Benim ağabeyim de sevk edildi. Taa Ordu`ya kadar nasıl gideceğiz şimdi bize yazık değimli? Elinizi vicdanınıza koyun biz Batmanlıyız sorunlarımıza karşı sizden duyarlılık bekliyoruz." dedi.

Çelik, Bakan Şimşek`in "Tamam ilgileneceğiz sorun yer sıkıntısından kaynaklandığını söylediğini belirtti.

Myanmar Müslümanları İçin Yardım Toplandı
Camii İmam Hatibi, Türkiye`deki bütün camilerde Arakanlı Müslümanlar için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaşanan soykırım nedeni ile yardım toplandığını belirterek, Arakanlı Müslümanlara dualar edildi. Cami çıkışında cemaat yardıma büyük ilgi gösterdi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir