• DOLAR 32.284
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2451.46
  • ...
Bu Sevgi Senin İçin Ya Rasulallah
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi / İSTANBUL

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda Peygember Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Hafta içi olmasına rağmen binlerce kişinin katıldığı programda Olimpik Spor Salonu hınca hınç doldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası başlayan program Cemal Çınar Hocanın konuşmasıyla devam etti. Çınar Hoca, Peygamber Sevdalıları Platformunun Nisan ayı boyunca düzenlediği etkinliklere dikkat çekerek bu etkinliği görmezlikten gelenlerin gözlerini açmasını ve herkesin hesaplarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Programa konuşmacı olarak katılan gazetemiz yazarı Özkan Yaman, gecenin anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Peygamberimizi anlatmada kelimelerin yetersiz kaldığını, O’nu anlatmanın zamana sığdırılamayacağını belirterek Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesitler sundu. Programda konuşmalar esnasında sık sık tekbirler, salâvatlar getirildi. Ayrıca daha önce düzenlenmiş şiir ve mektup yarışması ile dernekler arası siyer yarışması birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere ödülleri verildi.

KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe Kayseri halkı büyük ilgi gösterdi. Program okunan Kur ‘an-ı Kerim tilaveti ve ardından Kayseri Umut-Der Başkanı Mahmut Sami Göktaş’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Sami Göktaş yaptığı konuşmada; on yıl öncesine kadar Kutlu Doğumun sadece nisan ayının bir gününde kutlandığını, daha sonra bunun bir haftaya çıkarıldığını ve artık aylara sığmadığını ifade etti.

Daha sonra günün anlamına binaen gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca bir konuşma yaptı. Göktaş Hoca “Peygamber sevgisi artık sadece gökdelenler arasında boğulan cılız camilerde anılmayacak, bu sevgi camilerden taştı, sokaklara, stadlara, salonlara ve meydanlara sığdırılmayacak kadar büyümüştür. Allah’ın izniyle bu sevgi özel kurumlara ve  devletin bütün kuruluşlarına girecektir” dedi.

KONYA

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya Merkez Karatay Karkent Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğinde binlerce kişi Muhammedi Sevda ile coştu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, Hafız Osman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından konuşan Mustazaf-Der Konya Şube Başkanı Nezir Tunç, bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmanın ardından sahneye çıkan Grup Kervan ve Kervan Çocuk İlahi Grubu, Peygamberimize yazılmış olan ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

Programa konuşmacı olarak katılan yazarımız Mehmet Ali Gönül, “Sizleri buraya toplayan Muhammedi Sevdadır ki aşkla böylesine buraya toplandınız” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre de, “Hz. Muhammed (sav) gelmeden önce insanlık bataklık içinde idi. O geldiğinde bir Muhammedi İnkılap yaşattı” şeklinde konuştu.

BİNGÖL / Solhan

Solhan Belediyesi Bahçesi’nde düzenlenen Hebibe Xweda, Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (sav)” adlı Kutlu Doğum Programı sağanak yağışa rağmen binlerce Solhanlının katılımıyla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Salavatlar ve tekbirlerin hiç eksilmediği programda, oynanan tiyatroyla Peygamber Sevdalıları gözyaşlarına boğulurken okunan şiir ve seslendirilen ilahilerle izleyiciler adeta kendilerinden geçti.

Programa konuşmacı olarak katılan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak, coşkulu bir konuşma yaptı. “Bizler Peygamber Sevdalıları ismiyle anılmayı büyük bir şeref bildik” diyen Göktaş Hoca, Solhan meydanında binlerce Peygamber Sevdalısına, Peygamber aşkını anlattı.

Genç - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun üyesi Bingöl Genç-Der, Genç ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Genç İstasyon Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen Hebibe Xweda, Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)” adlı Kutlu Doğum programına halk yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Salavatlar ve tekbirlerin getirildiği programda, okunan şiir ve seslendirilen ilahiler duygulu anlar yaşattı. Programa konuşmacı olarak katılan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, “Bir gün gelecek bu ülkenin çocukları okullarına başörtüleriyle girecek” diye konuştu. Programda, 17 Nisan 2011 tarihinde Genç-Der tarafından düzenlenen siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program okunan dualarla sona erdi.

Karlıova - Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Peygamber Sevdalıları Platformuna üyesi Kar-Der düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği binlerce Peygamber Sevdalılarının katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Programa konuşmacı olarak katılan Abdulbari Çelik Hoca, Kürtçe yaptığı konuşmasında Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu. Program Grup Selam ve Mustafa Altıntop’un okuduğu ilahilerle devam etti. Kutlu Doğum ayı münasebetiyle Nisan ayı içerisinde Kar-Der’in faaliyetleri içerisinde yapılan salavat kampanyasında Karlıova’da 91 milyon salavat okundu. Program, Kız çocukları ilahi grubunun söylediği ilahiler ve okunan şiirlerin ardında kapanış duasıyla sona erdi.

BİTLİS / Tatvan

Tatvanlıların yoğun ilgi gösterdiği Tatvan Kutlu Doğum Programı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kur’an tilavetiyle başlayan ve coşkunun bir an olsun eksik olmadığı program yapılan konuşmalar ve okunan ilahiler ile vatandaşın teveccühünü kazandı.

Okunan ilahiler sonrası Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdülbari Çelik, “Ey üstadım sen demiştin ki ben kışın geldim, kışın güller açmaz. Keşke burada olsaydın da açan güllere şahit olsaydın” dedi. Program toplu olarak yapılan dua ile son buldu.

ŞANLIURFA / Siverek

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra-Der tarafından tarihi Siverek Kale’sinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Programda, açılış konuşmasını Siverek İkra-Der Başkanı Mühittin Akay yaptı. Program daha sonra sanatçılar Mustafa ve Özcan’ın söyledikleri Kürtçe ve Türkçe ilahi ve okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. İlahilerin ardından Kübra Öztürk (11) tarafından Peygamber Efendimiz üzerine yazılmış bir şiir okundu. Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin saygın âlimlerinden Molla Celal Hoca, Peygamber Efendimizin örnek alınması ve misyonu ile ilgili bir konuşma yaptı. Molla Celal Hoca, “Kıyamet gününde bütün peygamberler bile ondan şefaat diliyorlar. Elhamdülillah Allah bizi o Peygambere ümmet kıldı” dedi. Program Molla Münir Hoca tarafından okunan dua ile sona erdi.

AĞRI / Diyadin

Peygamber Sevdalıları Platformunun il genelinde üçüncüsü ve Diyadin’de ise ilkini düzenlediği programa binlerce Diyadinli akın etti. Mewlid’ten sonra sahneye çıkan Grup Vahdet’in ilahileri ile halk coşkulu anlar yaşadı. Daha sonra Mustazaf-Der Ağrı Şubesi Başkanı Şaban Gökhan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Hz. Resulullah’ın gelişi ile bütün karanlıkların son bulduğunu ifade eden Gökhan; “Bugün iki cihan güneşi, serverimiz, dünya ve ahiret liderimizi anlama ve anlatabilme günüdür” dedi. Program okunan dua ile son buldu. Ayrıca programın bitmesine rağmen halkın dakikalarca bilgisayardan çalan parçalara eşlik etmesi dikkat çekti.

MUŞ / Yaygın beldesi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş’un Yaygın beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği salona sığmadı. Yaygın beldesinde bu yıl ilki yapılan Kutlu Doğum etkinliği, Selam-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlendi. Belediye meydanında yapılması planlanan program, yağmur sebebiyle Belediyenin Kültür Binasında yapıldı. Salonun yetmemesi sebebiyle alt katlar ve yan salonlar da açıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, günün anlam ve önemini anlatan Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşması, atılan tekbirlerle sık sık kesilen Derdiyok, Sahabelerin (r.a) hayatından da örnekler verdi. Giriş ve çıkışlarda misafirlere lokum ve su ikram edilen program, Molla Ekrem Derdiyok’un yaptığı duayla son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir