• DOLAR 32.283
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2454.238
  • ...
Bingöl Memur-Sen'den 1 Mayıs'ta Ortadoğu Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Çelik, 1 Mayıs nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Çelik, 1 Mayıs nedeniyle yaptığı yazılı açılamada, Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere bütün dünyada diktatörlüklerin yıkılması, yerine halk iradesine dayalı iktidarların hâkim olmasını istediklerini bildirdi.

1 Mayıs'ın kutlu olması temennisinde bulunan Çelik, "Bizler, haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlardayız. Bizler, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2012'de Tandoğan başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız. Kamu çalışanlarının ilk defa oturulacak toplu sözleşme masasında haklarını almak için alanlardayız. Kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyle birlikte grev ve siyaset hakkı almak için alanlardayız. Sendikalı olma hakkı verilmeyen kamu çalışanlarının da sendikalı olabilmesi için, 4/B ve 4/C başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınması için alanlardayız. 28 Şubat ve 12 Eylül başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, biz, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik bir anayasa için ve demokratik sendikal yasalar, özgür toplu pazarlık hakkı için; inanç ve düşünce özgürlüğü için sesimizi yükselterek alanlardayız" ifadelerini kullandı.

"1 Mayıs'ta alanlardan bir kez daha hükümete ve işverenlere sesleniyoruz" diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül darbesi ürünü anti demokratik sendikal yasaların değiştirilmesini istiyoruz. Toplu pazarlık ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, kamu çalışanlarının talepleri doğrultusunda ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınmasını istiyoruz. Doğal yaşam ve ekolojik çevrenin korunmasını istiyoruz. Çalışanlara yönelik sözlü ve fiziki şiddetlerin önlenmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın engellenmesini, başta kamu olmak üzere tüm alanlarda başörtüsü yasağının kaldırılması, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz. Biz, Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere bütün dünyada diktatörlüklerin yıkılmasını, yerine halk iradesine dayalı demokratik, katılımcı, çoğulcu iktidarların hâkim olmasını istiyoruz." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir