• DOLAR 32.222
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2454.047
  • ...
Açık Öğretim TV yayın hayatına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) verilerine göre ortaokul ve liselerde toplam 1 milyon 700 bin öğrenci açık öğretimde okuyor. Açık Öğretim TV internet sitesi, açıktan okuyan ortaokul ve lise öğrencilerini sınavlara hazırlıkta yardımcı olmak gayesi ile kurulmuştur.

AÖL Yeni Kayıt İşlemleri

AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

AÖL Kimler Başvurabilir

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,

b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar,

c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir.

AÖL Sınav Giriş Belgesi

Sınav yeri bilginizi ve sınav giriş belgenizi http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresine öğrenci numaranız ve şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Sınav giriş belgenizin çıktısını almayı unutmayın. Sınav giriş belgeniz olmadan sınava alınmıyorsunuz.

Açık Lise Kayıt Yenileme İşlemleri

Açıköğretim Lisesi'nde öğrenimine devam eden ve kayıt yenileme yapacak olan öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini 21 Ağustos - 15 Eylül 2017 tarihleri arasıda gerçekleştirecek. Kayıt yenileme işlemlerini, öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrenciler yaptıracak.

Kayıt yenileme sınav bedeli, 30 TL olup, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırılacak.

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek.

AÖL`DEN MEZUN OLMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu Kaydı Nereye Yapılır?

Kayıtlar Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı il veya ilçe merkezlerindeki Halk Eğitim Merkezleri veya Mesleki Eğitim Merkezlerine yapılmaktadır. Herhangi bir ortaokula giderek kayıt yapılamamaktadır.

Açık Öğretim Ortaokuluna Kayıt İçin Hangi Koşulları Taşımak Gereklidir?

a) Örgün eğitimdeki ortaokullara kayıt yaptırmak için 14 yaşını geçmiş öğrencilerin kayıtları açık öğretim ortaokuluna yapılmaktadır. Mevcut yönetmeliğe göre 14 yaşını doldurmuş öğrencilerin ortaokullardan kaydı silinmektedir. Ortaokulu okuyabilmek için geriye tek bir seçenek kalmaktadır; o da açık öğretim ortaokuludur. Bazı durumlarda yaş sınırı aranmamaktadır. Eğer öğrenci özel eğitime muhtaç şekilde örgün eğitime devam edemiyorsa, tutuklu hükümlü durumdaysa, ıslah evlerinde barınıyorsa veya yurt dışında bir yıldan fazla çalışmak zorunda kalan kamu görevlilerinin çocukları 14 yaş sınırına bakılmaksızın açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilirler.

b) Daha önceden ilkokulu bitiren ancak ortaokul okuyamayanlar ile 4. Sınıfı bitirenler,

c) Daha önceki sistemde ilköğretimin veya yeni sistemde ortaokulun 5, 6, 7 ve 8. Sınıfından ayrılanlar,

d) Ortaokulu dışarıdan bitirmeye çalışan ancak henüz mezun olamayanlar,

e) Yetişkinlerde Halk Eğitim Merkezi kurslarından alınan II. Kademe Başarı Belgesine sahip olanlar

f) İlkokulun 4 yılını yurt dışında bitirmiş olanlar açık öğretim ortaokuluna başvurabilirler.

Açık Öğretim Ortaokuluna Kayıt Ücreti Ne Kadardır?

İlk defa kayıt yaptıran adaylar ad soyad ve TC Kimlik no bilgileriyle birlikte Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası şubelerine 10,00 (On) TL ücret yatırmalılar.

Bunu dışında kayıt yaptıracakları Halk Eğitim Merkezleri veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin belirtecekleri hesaplara da 5 (Beş) TL yatırmalılar.

Ancak dikkat edilmesi gereken durum başvuru işlemleri sırasında yanlış bir hesaba ücret yatırma, birden fazla kere ücret yatırma, kayıt iptal isteği gibi durumlarda kesinlikle ücret iadesi yapılmamaktadır.

İLANDIR

Bu haberler de ilginizi çekebilir