• DOLAR 32.189
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2504.538
  • ...
İHL Yurt Öğrencilerinden Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan erkek öğrenciler, Kutlu Doğum etkinliği düzenlediler.
 
İHL yurt öğrencileri ilk kez düzenledikleri Mevlid-i Şerif etkiliği, saat 21.00`de İHL yurt binasında yapıldı. Etkinliğe Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Ünsal, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları programın sunuculuğu Cundullah Dedebek yaptı. Selman Ekinci`nin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Mustafa Kağanarslan, M. Sait Özok ve A. Latif Aydın`ın Mevlid-i Şerif okumaları ile devam etti.
 
Okunan Mevlid-i Şerif`ten sonra M. İkbal Oğur ve M. Nur Batu okudukları ilahiler ile katılımcıları coşturdu. İlahilerin ardından Konuşmasını yapmak üzere öğrenci Mustafa Kümet sahneye davet edildi. Kümet, Peygamberimizin insanlığı yükseltmek ve kurtarmak için geldiğini belirterek,"Müslümanlar İslam`a bütünüyle teslim olduklarında hayatlarında Kur`an-ı Kerim ve sünneti bütünüyle yaşadıkları devirlerde cihanda görülmemiş bir hızla yükselmişlerdir. Hem maddi hem de manevi olarak ve bütün insanlığa önder olmuşlardır" ifadelerini kullandı.
 
Kümet son olarak, sahabelerin peygambere olan bağlılıklarını ve günümüzün en kötü olan hastalıklarından biri olan fitne ve fesada değinerek örneklerle konuşmasını sonlandırdı.
 
Program yapılan ikramlar, ilahiler ve dua ile son buldu. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir