• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
Kabasırt Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye olan derneklerden Cami-Der, Viranşehir`e bağlı Kabasırt (sarıbal) köyünde, köylülerin de girişimiyle kutlu doğum etkinliği düzenledi.
 
Program, saat 13.30 Kur`an tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinden sonra Şanlıurfa Kardeşler İlahi Gurubunun sahneye çıması ile izleyiciler coştu. Okunan mevlidi şeriften sonra günün anlam ve önemine binaen Mahmut Kaplan (köyün eski imamı) bir konuşma yaptı.
 
Kaplan, Kabasırt köyünde düzenlenen etkinlik için "böylesi coşkulu ve canlı etkinliğe ilk kez şahit oluyorum" diyerek köylülerin kutlu doğum coşkusundan çok etkilendiğini söyledi.
 
Kaplan Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rabbim bizleri Peygamber efendimizin şefaatine nail eylesin, dinimiz bizi kardeş kılmıştır bunun en güzel örneği ise ben ve sizlersiniz. ben Konyalıyım yıllar önce köyünüzde görev yaptım. Yılardır bu kardeşliğimiz sürmektedir. Bu İslam`dan gelen güzelliktir. Hz Halit bin Velid`e `bize Peygamberi anlatır mısın` O, `Peygamberi gönderen kâinatın yaratıcısı olan Allah`tır gönderilen de Allah indinde en kıymetli olandır.` Asırlardır; yazarlar ve şairler dilleri döndüğü kadar Peygamberi methetmesine rağmen onun vasıflarını saymaktan aciz kalmışlardır. Çünkü O insanlığa değil Âlemlere rahmettir. O (sav) Allah tarafından yüceltilmiştir ve Allah onun adının kendi adından hemen sonra anılmasını emretmiştir."
 
Yapılan konuşmalardan sonra sahne alan Kabasırt Kız ilahi Grubu etkinliğe renk katarken Grup Kardeşlerin okuduğu ilahilerle vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.
Etkinlik Tacettin Tobaloğlu hocanın okuduğu dua son buldu. (Sabri Acet-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir