• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mazıdağı`nda Coşkulu Mevlit Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mazıdağı eski Müftülük binası karşısında düzenlenen programa ilçe ve çevre köylerden aralarında bölgenin tanınmış şeyhleri ve seydaları, yaşlı, hasta, özürlü ve yatalak olanların da bulunduğu coşkulu bir kalabalık katıldı.

Sunuculuğunu El Ezher mezunu İlahiyatçı Harun Dağ`ın yaptığı program, yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerimin okunmasının ardından mevlithanlar tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Program Mustafa ve Beheşti`nin davudi seslerinden yükselen ilahiler ile devam etti. Ardından toplanan kalabalığa Kürtçe hitap eden Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılıç, konuşmasında, peygamber sevgisini önemine vurgu yaparak, insanlığın kurtuluş reçetesinin peygamber sevgisi ve peygamberi bir yaşantı ile olduğunu söyledi.

Peygamberimiz (AS) hayatından ve örnek yaşantısından örnekler veren Kılıç`ın konuşması sık sık tekbir ve salâvatlarla kesildi.

Molla Mahmut Hocanın konuşmasından sonra sahneye çıkan minik Elif Terece peygamberimiz üzerine yazılan "Sen Gelseydin" şiirini okudu. Duygulu anların yaşandığı şiirden sonra tekrar sahneye gelen Mustafa ve Beheşti güzel sesleri ile coşkuyu artırdı.

İlahi grubunun ilahilerinin sona ermesinden sonra Doğruhaber Gazetesi Yayın Yönetmeni sayın Mehmet Göktaş hoca Türkçe bir konuşma yaptı.

Peygamber efendimizin sadece Müslümanlara değil; tüm insanlığa hatta hayvanata bile rahmet olduğunu söyledi. Peygamber efendimizin özellikle kadınlara rahmet olduğuna vurgu yapan Göktaş hoca, cahiliye döneminde kız çocukların diri diri gömülmesi ile Peygamber efendimizin kızlarına duyduğu sevgi ve merhameti anlattı.

Programda Mazıdağı Evindarı Münteziri grubunun düzenlediği oratoryo çalışması büyük bir ilgi ve beğeni ile dinlenildi. İlahi grubunun tekrar sahne almasından sonra aşka ve cezbeye gelen millet hep birlikte ilahiler eşliğinde halay çekti. İlahilerden sonra düzenlenen umre Ödüllü Siyer Sınavında her iki kategoride ilk ona girenlerin adları açıklandı Programda ayrıca etkinlik tarihine kadar düzenlenen kampanyada okunan, 2 milyar 85 milyon 382 bin 698 salâvatı şerife, 77 hatim, 8 milyon 939 Yasin-i Şerif, 5 milyon 434 bin kelime-i tevhit, 14 bin İstiğfar, 4 bin Ayetel kürsi, 3 bin mülk süresi, 2 milyon 901 bin 500 İhlâs ve çekilen diğer zikirler ve dualar Peygamberimizin (sav) mübarek ruhlarına hediye edildi.

Okunan ilahi ve ezgiler ile coşan gençler, halay çekip oynarken, program Mahmut Kılıç Hocanın okuduğu dua ile son buldu. Program bitiminde kutlu doğum için kurulan kan toplama çadırında kan vermek isteyen vatandaşlar Kızılay çadırında kan verdi (Hamza Dağ- İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir