• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Babacan: Söğütlü Camii yerinde ve eskisinden daha büyük kapasitede olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya'da on binlerce konut ve işyeri gibi 990 cami ve 220 Kur'an kursundan 48'i yıkılmış 222'si de ağır ve orta hasar almıştı.

Bu Camilerden biri olan ve kent merkezinde bulunan Söğütlü Camii de ağır hasar alması nedeniyle yıktırıldı.

Yeni yapılan çarşı projesinde Caminin yer almadığını belirten Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, "Camilerimize Dokunmayın" sloganıyla basın açıklaması düzenlemişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki tarafından 3 Mayıs Cuma günü Malatya’da son plan onaylandı. Söğütlü Camii yerinde yapılacak. Düz ayak zeminde olacak, altında pasaj ya da dükkan olmayacak, hacim ve kapasite olarak eskisinden daha büyük olacak. Çarşı merkez planını da yapan mimarımız Cami için güzel bir mimari tasarım yaptı. Kıymetli iş insanımız Bayram Kızılaslan Bey de Yeni Cami ile birlikte finansmanını üstlendi. Söğütlü Camii etrafındaki esnafımız da ticari ve mülkiyet çıkarları bakımından zarara uğratılmayacak. Yine merkezde aynı konumda, şerefiyeler de korunarak bir düzenlemeye gidilecek. Bu konuyla alakalı son nokta böylece konmuş oldu. Hayırlı olsun." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir