• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kutlu Doğum Ayı Etkinlikleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı derneklerden Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi`nde kutlu doğum ayı münasebetiyle geleneksel olarak düzenlenen seminerlerin dördüncüsü Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Ender Almas Hoca "Resulullah(sav)`in hayatında ibadet ve zikrin önemini anlattı.
 
Allah Resulü`nün (sav), her konuda olduğu gibi ibadet ve zikirde de en güzel örnek olduğunu vurgulayan Almas, "İbadet kulun Allah a karşı yaptığı fiillerdir. Zikir ise anma ve hatırlatmadır. İbadet ve zikir arasında bir bağlantı vardır. İbadetin en güzel ortaya çıkış şekli zikirdir" dedi.
 
O (sav) İbadet ve Zikrin Tanımını Bize En Güzel Şekilde Göstermiştir
Zikir denilince akla salt söylenen birkaç kelimenin gelmemesi gerektiğini belirten Almas, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Resullulah`ın (sav) hayatına baktığımızda o ibadet ve zikrin tanımını bize en güzel bir şekilde göstermiştir. O`nun hayat diliminin hiçbir anı yoktur ki Allah`ı hatırlamış olmasın. Uyurken, uykudan uyanırken, namaza kalkarken, sabah evden çıkınca-girince, mescide girerken-çıkarken, eşlerinin yanına giderken, bir bineğe binip inerken, eşlerinin yanına giderken, tuvalete girip çıkarken hep Allah`u Teala`yı anmıştır. Onun hayatının hiçbir anı yoktur ki, ibadet ve zikirle geçmiş olmasın. İbadet ve zikirle alakalı dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ibadet ve zikrin ruhunu yakalamadır. Eğer bir insan ibadet ve zikrin ruhunu anlamazsa o ibadet ve zikrin ona hiçbir faydası olmaz. Çünkü ibadet ve zikir temelde insanı Allah`u Teala`ya yaklaştıran fiil veya kalbi durumlardır. Dolayısıyla insanın yaptığı ibadetlerin onu Allah`a yaklaştırması gerekmektedir. Eğer yapılan ibadet ve zikir Allah`a yaklaştırmıyorsa orada bir sorun vardır. Mesela Allah`u Teala: `Namaz insanı kötülüklerden ve fuhşiyattan alıkoyar`, buyuruyor. Eğer kılınan namaz Allah`a yaklaştırmıyorsa o namaz namaz değildir. Bu durum diğer ibadetler içinde geçerlidir.
 
İbadetlerde öz olan aslında ihsan içinde Allah`a kulluktur. Bizim yapmamız gereken kendimizi Allah`ın boyasıyla boyamamızdır. Kendimizi Allah ve Resulü`nün boyasıyla boyamamız gerekmektedir.
 
Bizim için dost Allah`ı hatırlatandır. Allah`u Teala bizleri bakıldığı zaman Allah` hatırlatan insanlardan eylesin." (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir