• DOLAR 32.312
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2395.135
  • ...
Eğil`de İlk Kutlu Doğum Etkinliliği Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg
 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy-Der (Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), ilk kez defa Diyarbakır`ın Eğil İlçesinde "Kutlu Doğum" etkinliği düzenlendi. Etkinlik ilk olmasına rağmen yoğun katılımlı olarak gerçekleşti. Programda Müslümanların tüm engellere rağmen davalarında vazgeçmediği teması vurgusu ön plana çıktı. Etkinlik; coşku, heyecan, tekbir ve salâvatlar eşliğinde bayram havasında Molla Şükrü Can Hoca`nın kelamların en güzeli olan Kur`an- Kerim tilaveti ile başladı.

Kur`an-ı Kerim Okunmasından sonra Nurlu Doğum etkinliği, Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu`nun okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin okunması esnasında katılımcılardan bazılarının gözyaşları dikkatlerden kaçmadığı gözlendi.

Birbirimize "Kardeşim" Diye Hitap Edelim
Okunan mevlitten sonra Eğil eski müftüsü Muhammed Sırrı Şık açılış konuşması yaparak, "Resulullah yanındaki Müslümanlara ashabım, arkadaşlarım diye hitap ederdi. Kendisinin döneminde yaşamayan ve kendisini görmeyenleri ise överek kendilerine kardeşlerim diyor. Görmedikleri ve kardeşlerim dedikleri kişiler biziz. Bizim Peygamberi görmememiz dezavantaj değil aksine avantajdır. Unutmayalım ki kardeşlik arkadaşlıktan daha kapsayıcı ve daha önemlidir" dedi. Şık bundan dolayı bizlerde birbirimize hitap ederken "arkadaşım" değil "kardeşim diye hitap edelim" dedi.

Putlarımızı Yıkmalıyız
Şık sözlerini şöyle sürdürdü; "Hz. Peygamber döneminde müşrikler kendi elleri ile yaptıkları putlara tapıyorlardı. İslam`ın o beldelere hâkim olmasından sonra kendi elleri ile yaptıkları putları yine onlar kendi elleri ile yıktılar. Bizlerde putlarımızı yıkmalı ve ortadan kaldırmalıyız. Elbette zahiri olarak putlarımız yoktur ama milliyetçilik, kavmiyetçilik, kin, nefret, intikam makam, mal sevgisi ve şehvet putları yanı başımızda dikili duruyor. İşte bizlerinde bu putları yıkma ve ortada kaldırma zamanı inşallah gelmiştir." Şık son olarak "nerede peygamber sevdalıları varsa bizde orada olalım" dedi.

Eğil eski müftüsünden sonra Vuslat ve Aksa İlahi Grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgileri seslendirerek, katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Allah`ı Sevmenin Yolu Peygamberine Tabi Olmaktan Geçiyor
İlahi ve ezgi ziyafetinden sonra programda bir konuşma yapan Molla Celal Boztaş, Allah`ın dinimizi kemale erdirdiğini ve en iyi, hayırlı ümmetin Hz. Muhammed`in ümmeti olduğunu vurguladı. Boztaş "öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki; Allah miraç hadisesi esnasında tüm peygamberlerin ruhlarını vermiş ve o peygamberlerin önünde namaz kılmış bir peygamberdir. Boztaş Hoca, daha sonra sahabelerin tüm engellere ve tehlikelere rağmen Resulullah`ı sevmekten ve ona tabi olmaktan geri kalmadığına vurgu yaptı.

Boztaş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Allah`ı sevmenin ilk şartı Peygamberine tabi olmak ve onun isteği doğrultusunda bir yaşam idame ettirmektir. Biraz öncede zikrettiğim gibi sahabe gibi yaşamak velev ki engeller ve tehlikeler olsa bile. Zalimler Mekke`deki mazlumların Hz. Muhammed`e tabi olmasını ve onun davasını kabul etmesini istemiyordu; çünkü zalimler sürekli istiyorlardı ki mazlumları kendilerine kul ve köle yapsın kanları üzerine iktidarlarını idame ettirsin. Ama bütün işkence ve zulümlere rağmen o mazlum ve mustazaflar hak olan davalarında ve peygamberlerine tabi olmaktan asla vazgeçmediler."

Kur`an Neslini Yetiştirelim
Boztaş, şirk ehlinin bu gün ise işkencesiz bir şekilde Müslümanların imanlarını mal, makam dünya sevgisi ve şehvet ile ellerinde alma gayreti içinde olduğunu söyledi. İçimizdeki hastalığın tedavisini ise Resulullah`ın sünnetine tabi olmaktan geçtiğin dikkat çeken Boztaş daha sonra konuşmasını şu ifadeler ile bitirdi: "Peygambere tabi olmanın yolu ise hayatını bilmemiz ve onun hayatını okumaktan geçer. Unutmayalım ilim Çin`de de olsa gidip onu alınız. Okumamanın önünde artık bir engel yok âlimler her şeyi bize bir sofra şeklinde hazırlayıp önümüze koyup sunmuştur. Bundan daha güzel ne olabilir? Çocuklarımızı İslami ilimlere vererek Kur`an neslini yetiştirelim ki topluma barış, huzur ve adalet hâkim olsun."

Kutlu Doğum etkinliği Ali Durgunsu`nun okuduğu dua ile sona erdi.
(Osman İçli - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir