• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
O`nun Gelişiyle İnsanlar Özgürleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hz Muhammed Mustafa`nın (sav) "Kutlu Doğum"u köylerde kutlanmaya devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerinden Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der), Diyarbakır`ın Tenk köyünde de "Kutlu Doğum" programı düzenledi.

 

Programa çevre köylerden de yoğun bir katılım oldu. Program Molla Mustafa Doğan Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30`da başladı. Grup Vuslat ve Grup Aksa`nın seslendirdiği ilahiler coşkulu anlar yaşatırken, Molla Abulbari Çelik ile Molla Celal Bozdaş birer konuşma yaptılar. Kürtçe mevlidin okunduğu program, Kerbela Şanlı Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Allah`ın Habibi`yle İnsanlar Hür Oldu
İlk olarak konuşan Molla Abulbari Çelik, Allah`u Teâlâ`nın Kur`an-ı Kerim`de yemin ederek "Hz Resulullah`ı Müslümanlara göndererek onlara büyük bir minnet verdim" dediğini söyledi ve "Ya Rabbi; sen bize Hz Muhammed-i göndererek yaptığın büyük minnete şükür ediyoruz, hamd ediyoruz" dedi. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in (sav) özgürlük yolunu, hak yolunu bizlere gösterdiğini ifade eden Abulbari Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü; "Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav) ve Allah`ın şeriatı gelmeden önce insanlar ölü eti yerdi, insanlar alınıp satılırdı. Allah`ın Habibi geldiği zaman şefkatiyle, ahlakıyla tüm kötülükleri aramızdan kaldırdı, insanlar hür oldular. Allah Resulü, `Kur`an-ı okuyup, öğretin` diyor; çünkü ahret gününde Kur`an arkadaşından şefaatçi olur. Ey Aziz ve Mümin milletimiz, Kuran`a sahip çıkın, Resulullah`ın sünnetine sahip çıkın. Tarih şahittir ki kim bunlara sahip çıkmışsa kazançlı çıkmıştır. Bizim Allah`tan tek isteğimiz; bizi Kuran`ı okuyan ve okutanlar eylesin. Âlemlerin Rabbi, Kuran`ı bize şefaatçi kılsın."

 

Dünya Sevgisi Dinimizin Önüne Geçmesin
Molla Celal Bozdaş da İnsanların yollarını şaşırmamaları için 124 bin Peygamberin gönderildiğini ifade ederek ancak birçok insanın bu Peygamberlere tabi olmadıklarını, kulak asmadıklarını ve hem dünyaları hem de ahiretlerinin berbat olduğunu söyledi. Celal Hoca, "Allah (cc) nurunu yeryüzünde tamamlamak için Resulullah`ı gönderdi. Allah`u Teâlâ Kur`an-ı Kerim`de `Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik` diyor. Allah Resulü, Mekke`de davet çalışmasını başlattığı zaman çok eziyet gördü, Ashap çok çileler çekti. İslam davası bugünlere çok kolay gelmedi, cennetin ucuz olmadığını biliyorlardı. Bu yüzden bizler de bu davaya sımsıkı sarılmalıyız ve daha ileri götürmeliyiz. Bugün dünya Müslümanlara dar olmuş, kanaatimiz kalmamıştır. Allah Resulü, `ben sizin tekrar eski cahiliye adetlere geri döneceğinizden korkmuyorum, ben dünya sevgisinin kalplerinizde yer edinmesinden korkuyorum` diyor. Başka bir hadiste ise `dünya sevgisi her şeyin başındaki hatadır` diyor. Bu yüzden dünya sevgisi, dinimizin, akrabamızın, köylülerimizin, kardeşlerimizin önüne geçmesin" diye konuştu.
Program Molla Kerbela Şanlı`nın okuduğu dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir