• DOLAR 32.268
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2455.719
  • ...
5 üniversiteye rektör ataması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir Osmangazi, Gebze Teknik, Muğla Sıtkı Koçman, Recep Tayyip Erdoğan ve Sakarya üniversitelerine rektör ataması gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, bugün başlayan başvurular, 18 Mayıs 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar YÖK Başkanlığına yapılacak.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda; "profesör" olarak en az 3 yıl görev yapmış olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmamak, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranacak.

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değil.

Adaylar sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecekler.

Başvurular bizzat veya posta ile YÖK Başkanlığına yapılabileceği gibi, rektoraday@yok.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir