• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Gaziantep`te kan bağışı kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesinin organize ettiği Gaziantep Valiliği ile Kızılay'ın destek verdiği 9'ncu geleneksel kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Kan bağışı kampanyası için 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda stantlar kuruldu. Kan vermek isteyen vatandaşlar, önce kan bağışçısı bilgilendirme formunu doldurarak, görevli olan doktorlar tarafından genel durumu değerlendirildikten sonra kan bağışında bulundu.

Bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Daha sonra da sağlık açısından sorunu bulunmayan vatandaşlardan kan alındı.

Geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyası ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kan vermenin sağlık için önemine dikkati çekerek, kampanya ile amaçlarının daha önce kan vermemiş insanların bağışı yapmasını sağlamak olduğunu söyledi.

"Kan bağışı kampanyamızın 9'ncusunu gerçekleştiriyoruz"

Kan bağışı kampanyası ile vatandaşları kan bağışına alıştırmayı amaçladıklarını söyleyen Tahmazoğlu, "Geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızın 9'ncusunu gerçekleştiriyoruz. Yine Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle düzenlediğimiz bu kampanyada vatandaşlarımızı kan bağışına alıştırma, kan bağışçısı yapma, kan bağışını gerçekleştirme amacını güdüyoruz. Böylelikle de hem kan veren vatandaşlarımızın kanı tazelenmiş oluyor ve daha sağlıklı bir hale geliyor. Hem de kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kan ihtiyacını karşılıyoruz."dedi.

"Türkiye rekorunu kırmak istiyoruz"

9 yılda Kızılay'a 12 bin 60 ünite kan bağışını kazandırdıklarını belirten Tahmazoğlu, "Bugün bağışımızın ayrı bir önemi var. Bir hafta sonra Ramazan başlıyor. Kan bağışları azaldığı için bayrama kadar bu kan değerlendirilmiş olacak. 40 gün yetecek kadar kan toplamayı umuyoruz. Türkiye rekorunu da kırmak istiyoruz. Bugün Gaziantep Kızılay'ı dışında Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Mersin Kızılay'ı da bizim bu kampanyamıza destek veriyorlar. Ben emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Kan veren vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir