• DOLAR 32.253
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2453.817
  • ...
"28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Ağrı Şubesi tarafından, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen İslami kesimin mağduriyetine dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında yeniden yargılama yolunun açılması talep edildi.

MAZLUMDER Ağrı Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Şube Başkanı Yüksel Aslan okudu.

Aslan açıklamasında, 28 Şubat kararları ile cezaevinde olan insanların 42 bayramdır içerde oldukları ve bunun bedelinin herkesin imtihanı olduğuna dikkat çekti.

Yüksel Aslan, "42 bayram, babasız büyüyen çocuklar, cezaevlerinde yaşlanan gençler ve torun sahibi olan babalar, binbir hastalıkla boğuşan dedeler, bitmeyen 28 Şubat soğuğunun hesabı sorulmamış bedeli olarak hepimizin imtihanı olarak önümüzde duruyor." dedi.

Açıklamasında, "28 Şubat; hukuk, medya, siyaset ve bürokrasi kültürümüze pompaladığı ve etkisi halen süren çarpıklıklar bir yana, hapsettiği ve 20 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan siyasi mahpuslar yönünden devam eden bir darbedir." diyen Aslan, "Bu darbe her şubat ayında tarihten kesitler sunarak ya da nostaljik söylemlerle geçiştirilemeyecek bir mazlumiyeti en kaba haliyle devam ettirmektedir. Bu şubatın da böyle geçmemesi adına 28 Şubat davasının karar duruşmasının da yapılacağı önümüzdeki hafta yani 14 Şubat Çarşamba günü neredeyse her cenahtan 28 Şubat mahpusunun 20 yılı aşkın bir süredir tutulduğu Bolu Cezaevi önünde basın açıklaması yapacağımızı deklare ederiz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamaya destek veren Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, darbe sırasında FETÖ üyelerinin aktif rol aldıklarını belirterek, 28 Şubat mağdurlarından Ağrılı Yasin Demir'in ölümcül hastalığına rağmen cezaevinde tutulmaması gerektiğini vurguladı.

"Yasin Demir hapishanede bırakılmamalıdır"

Yasin Çınar, "FETÖ terörünün hakim ve savcıları devreye girerek 28 Şubat mağduru olan 420 civarında mağdur, 20 yılı aşkındır cezaevlerinde mahkum edilmiş ve hala mahkumiyetleri devam etmektedir. Bir Ağrılı hemşerimiz olan Yasin Demir'in ölümcül hastalığı olduğu halde 20 yılı aşkındır hapishanede halen bırakılmamaktadır. Bu mağdurlarla görüşüldüğünde bizleri salıvermesinler, bizleri yeniden yargılasınlar talebinde bulunmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Çınar, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Bu dönemde başta muhafazakar kesime karşı başörtü yasağı gibi ayrımcı uygulamalarla ve insan hakları ihlalleri ne sahne olmuş, başörtülü öğrenciler okullardan atılmış, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmış ve çok sayıda kamu personeli kişi ve kişiler işlerinden atılmıştır. Bizler; bu tutuklu mahkumların yeniden yargılanmalarını, hasta tutukluların bir an önce salıverilmelerini okulundan atılan başörtülü kızlarımızın okumak isterlerse yeniden okula başlatılmalarını, işinden atılan ve mağdur olan kardeşlerimizin yeniden işe dönmelerini veya tazminatlarının verilmelerini ordudan atılanların tazminatlarının kendilerine verilip haklarının iade edilmesini talep ediyoruz." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir