• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Hesap vereceğimize inanıyorsak adil ve adaletli olmak zorundayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu İsmail Çakmak yaptı. İsmail Çevik Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Ahmet Kaya'nın okuduğu mevlid-i şerif ve sanatçıların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinlikte, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulama) üyesi Molla Müfit Yaray, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Yaray, konuşmasında Hz. Peygamberin adaletine vurgu yaparak, Müslümanın her yerde ve zamanda adil olması gerektiğini ifade etti.

Müslümanların adaletli olması gerektiğini belirten Yaray, "Eğer biz mümin isek, bu iddiadaysak yarın Allah'ın huzuruna çıkıp bir hesap vereceğimize inanıyorsak, adil ve adaletli olmak zorundayız. Ama bu adaleti de Muhammed Mustafa'dan öğrenmek zorundayız. Efendimiz bu işi nasıl emretmiş, nasıl uygun gürmüş? Hz Muhammed'in yolunda yürürsem ya da yolundan saparsam akıbetim, sonum ne olacak? Bütün bunları düşünüp ona göre hareket etmeliyiz. Bu konuda nefislerimizin isteklerini bir kenara bırakmalı, dünyevi menfaatlerimizi bir kenara atabilmeliyiz. Eğer dünyevi menfaat ve çıkarları bir kenara atmazsak, menfaat, çıkarlar, nefis ve arzularımız için Hz. Muhammed'in adaletinden sapacak olursak, vallahi yarın mahşer gününde hiç kimse bizleri kurtaramaz." dedi.

Müslümanın, komşusuna karşı adaletli olmasını gerektiğini söyleyen Yaray, "Zaman zaman aramızda bazı tatsızlıklar olabilir. Hz. Muhammed'in (sav) arkadaşına ve komşusuna nasıl davrandığını bizler de aynısını uygularsak adil olmuş oluruz. 'Ama hayır, ben nefsime göre yaparım, şeriata gidersem zarar ederim' diye düşündüğümüzde asıl o zaman zarar etmiş oluruz. Peygamber Efendimiz, 'Cebrail (a.s), komşuluk hakkını o kadar vasiyet etti ki neredeyse komşuyu komşuya varisi kılacaktı.' buyurdular.  Adalet; ailemizle, koşumuzla, iş yerimizde olmazsa zulüm olur." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etkinlik, İsmail Çevik Hoca'nın okuduğu dua ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir