• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Netanyahu, bakanların tehditlerine kabine toplantısında cevap verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu'nun, aşırı sağcı sözde bakanların Gazze'deki işgalin yavaş ilerlediği eleştirilerine ve Refah'ın karadan işgali olmaması durumunda hükümetten çekileceklerine yönelik tehditlerine kabine toplantısında yanıt verdiği bildirildi.

The Times of Israel gazetesinin haberinde, Netanyahu'nun, aşırı sağcı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Refah bölgesinin karadan işgalinin gerçekleşmesi için yönelttiği tehditlere, kabine toplantısında cevap verdiği ifade edildi.

Kabine üyelerine seslenerek, "Kimsenin bana ne yapacağımı veya nasıl yapacağımı söylemesine gerek yok." diyen Netanyahu'nun "Bazı şeyler oluyor ve olacak. Bu masadan birlik bekliyorum." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Habere göre, kabine toplantısı esnasında sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant, geçen hafta ve bugün dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki Refah'ın karadan işgaline yönelik hazırlıklarıyla yoğun şekilde alakadar olduğunu söyleyerek, "Operasyon, yakında, hatta çok yakında gerçekleşecek." dedi.

Ardından işgal rejiminde işgal altındaki topraklardaki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden sorumlu sözde Ulusal Misyonlar Bakanı aşırı sağcı Orit Strock, Gallant'ın, (Hamas’la) müzakerelerin yalnızca ateş altında yürütüleceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, “Ancak, şu anda bu gerçekleşmiyor." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir