• DOLAR 32.197
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2512.027
  • ...
"Her zamankinden daha fazla Resulullah`ın merhamet ve adalet anlayışına muhtacız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi'nde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Ömer Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, daha sonra Molla M. Emin Baytar'ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti.

Hz. Muhammed, dünyayı karanlıkların sardığı, her kötü kötülüğün, her türlü zulmün, haksızlığın, adaletsizliğin, merhametsizliğin dünyayı kasıp kavurduğu bir zamanda gönderildiğini söyleyen Baytar, Allah Resulü'nün dünyaya teşrif etmesinden itibaren, rahmet olarak insanlığın üzerine doğduğunu belirtti.

"Biz her zamankinden daha fazla Resulullah'ın o merhamet ve adalet anlayışına muhtacız." diyen Baytar, "Andolsun, Allah'ın Resûlünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." ayetine atıfta bulunarak, "Mademki Allah'ın Resulü'nde bizim için örneklik vardır,  o halde Resulullah'ın şahsındaki örneklik, hayatın her alanında örnekliktir. Hz. Muhammed hayatımızın her alanında bizim için örnektir. Birbirimizle olan ilişkilerimizde, komşularımızla olan ilişkileri, akrabalarımızla olan ilişkilerde Resulullah bizim için örnektir. Ticaretimizde, sosyal hayatımızda, insanlarla olan muamelemizde, Allah ile olan ilişkimizde Resulullah bizim için örnektir. İşte biz Resulullah'ın o örnek kişiliğini anlamaya çalışıyoruz." dedi.

Program, okunan mevlidin ve seslendirilen ilahilerinin ardından, Baytar'ın yaptığı dua ile son buldu. (Hüseyin Sayhar- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir