• DOLAR 32.27
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2455.957
  • ...
Adıyaman`da çocuklara namaz eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, Adıyaman'da namaz eğitimlerini tamamlayan çocuklara camide "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi.

Yenipınar Camii'nde yapılan final programına katılan çocuklara cami ve cemaatin önemine anlatıldı.

Çocuklara namaz bilinci aşılamada en büyük görevin velilere düştüğünü belirten Kur'an Nesli Platformunun Adıyaman'daki temsilcilerinden Yusuf Çalışır, babaların, çocuklarının ellerinden tutarak camiye götürmeleri gerektiğini ifade etti.

Çalışır, "Kur'an Nesli Platformunun başlatmış olduğu 10 günlük namaz programının son günüydü bu gün. Son gün çocukları camiye getirdik. Burada caminin ve cemaatin önemi üzerine sohbet gerçekleştirdik.  Bu 10 gün içerisinde çocuklara namaz alışkanlığı kazandırmak için etkinliklerimiz ve sohbetlerimiz oldu. Çocuklar eksiksiz bir katılım gösterdi programımıza. Yaptığımız 10 günlük programda çocuklar isteyerek, severek geldiler. Burada çocuklara namaz, ezan ve kamet öğrettik. Kamet getirme ve ezan okuma yarışmalarımız oldu. Namazın farzları öğretildi. Namaz bilinci aşılamaya çalıştık." dedi.

Çalışır, "Namazın bilincine varan çocukların ilerde büyüdüklerinde de Rabbine karşı olan sorumluluklarının bilincinde ve farkında olacaklarına ve toplumu yeniden İslam'ın güzellikleriyle inşa edeceklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (Ferit Gölgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir