• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Kutsal İklime Yolculuk Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
2012 yılı Umre sezonunun açılmasıyla birlikte hanımlara umre ibadetini anlatmak amacıyla Rize İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından Kutsal İklime Yolculuk -Umre Tanıtım- Programı düzenlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan hanımların ve çocukların yeniden camileri şenlendirmeleri gerektiğinden bahsetti. Cami merkezli bir hayatın özlemini duyduklarını ifade eden İl Müftüsü Doğan, özellikle annelere bu konuda pek çok görev düştüğünü belirtti.

 

İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın salondan ayrılması akabinde program Fener Çaykur Camii Kız Kur’an Kursu öğreticisi Tuğba Köse’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile devam etti.

 

Programda Kur’an Kursu öğreticileri tarafından umreyi tanıtıcı “Nerimanla Keriman Umrede” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Rize Müftülüğü Bayanlar Korosu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

İl Vaizi Öznur Hocaoğlu Beytullah’a varanların coşkun duygularını anlatan “Beytullahta Ben” adlı şiiri seslendirdi.

 

İl Vaizleri Tuğba Kişmir ve Sümeyra Avcı slaytlar eşliğinde Mekke ve Medine’yi tanıttılar.Program Fener Çaykur Camii Kız Kur’an Kursu öğreticisi Niğmet Çalışkan’ın duasıyla devam etti.

 

Rizeli hanımlardan tam not alan program teşekkür konuşması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Diyanethaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir