• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Peygamber Sevdalıları Etkinlik Takvimini Basına Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Yaptığı Kutlu doğum etkinlikleri, salâvat kampanyası ve benzeri faaliyetlerle adını duyuran  Peygamber Sevdalıları Platformu Batman`da yapacağı kutlu doğum etkinliği öncesi basınla bir araya geldi.
 
Saat:11.00`da Platforma üye derneklerden Umut Der`de yapılan basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformuna mensup derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı. Basın toplantısında Batman Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Mehmet Ali Ortaç yaptığı açıklamada, Platformun 4. Yılında yaptığı ve yapacağı çalışmaları basınla ve halkla paylaşmak istediklerini vurguladı.
 
Toplantıda 15 Nisan`da Batman`da yapılacak olan Kutlu doğum etkinliği, salâvat kampanyası ve Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) ve diğer faaliyetler ile ilgili bilgi veren Ortaç, "15 Nisan`da Batman`da, Peygamber Sevdalıları olarak düzenleyeceğimiz coşkulu kutlu doğum etkinliğine tüm Peygamber Sevdalısı halkımızın maddi-manevi üstün gayret ve katkılarını bekliyor ve diliyoruz" dedi.
 
Platformun Amacı
Nisan ayının ümmetine çok düşkün olan son Peygamberin dünyaya teşrif ettikleri ay olduğunu ve Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, O`nun şefaatine mazhar olma arzusuyla, Alemlere rahmet olarak gönderilen o şerefli Peygamberin mübarek viladetlerinin yıldönümünü bayram havasında teneffüs etmek istediklerini kaydetti.
 
Halkın peygamberine ve mukaddesatına son derece bağlı olduğunu belirten Ortaç, "Bunu gururla söylemek isteriz ki, Batman, dünyanın en güzel ve coşkulu kutlu doğum etkinliklerinin yapıldığı nadir yerler arasındadır. Buna, son 3 senedir yapılan ve halkımızın büyük bir özveri ve coşkuyla iştirak ettiği kutlu doğum mevlidleri ve bu programların yapıldığı mevlid alanı şahittir" şeklinde konuştu.
 
15 Nisan 2012 Kutlu Doğum Etkinliği
Büyük bir heyecanla çalışmalarına başladıkları 2012 Nisan ayı kutlu doğum mevlüdünü 15 Nisanda yapacaklarını ve bu etkinliklerin artık Batman`da ve pek çok yerde artık geleneksel hale geldiğini kaydetti.
 
Peygamber sevdalısı halkı evlerinde tek tek ziyaret edip, Kutlu doğum etkinliğine özel hazırlanan güzel bir Kutlu doğum CD`si hediye edip Hz. Peygamberin kutlu doğum mevlidine davet edeceklerini belirterek, " Batmanımızın köylerinde, ilçelerinde ve merkezinde kapısı çalınmadık, davet edilmedik hiçbir ailemizi bırakmama arzusundayız inşallah" dedi.
Mevlidin sadece Batman ile sınırlı kalmayarak, bağlı Kozluk, Sason, Gercüş ve Beşiri ilçeleri ile pek çok köyde de platform üyesi dernekler tarafından kutlu doğum etkinlikleri tertip edileceğini anlatan Ortaç, "Halkımızın mevlid alanına rahat ulaşımını sağlamak için belirlediğimiz ve zaten zamanı gelince çeşitli vesilelerle ilan edeceğimiz 18 ayrı noktadan ücretsiz araç kalkış noktası oluşturulacaktır. Allah`ın izni ile etkinlik sesli anonslarla, el ilanı ve afişlerle, bilboard ve CLP`lerle , radyo ve TV`ler aracılığı ile kurulacak standlarla halkımıza duyurulacaktır"
dedi.
 
Milyar Salâvat Kampanyası
Mevlüd etkinliği kapsamında, "Her gül bir Salavat, Her gün bin Salavat; Hz. Muhammed`e Milyar Salavat" kampanyasına değinen Ortaç, "Geçen senelerde beklenilmeyen bir teveccühle karşılanan ve sahiplenilen Salavat Kampanyasını bu sene de başlatıyoruz inşallah. Halkımız kendilerine en yakın Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklere salavatlarını teslim edebilecekleri gibi özelde de (0488) 212 10 21 - 212 12 02 - 212 55 99 - 21255 91 nolu telefonları aramak suretiyle salavat alabilir ve okuduklarını teslim edebilirler. Okunan Salavat-ı Şerifeler 2012 Kutlu doğum mevlidinde gözümüzün nuruna teslim edilecektir inşallah" ifadelerini kullandı.
 
Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS)Peygamber Sevdalıları Platformu olarak geçen senelerde yerel düzeyde yaptıkları Kutlu Doğum Siyer sınavının bu sene Türkiye geneli bir sınav şeklinde yapılacağına değinen Ortaç, Bu sınavın 2012 kutlu doğum mevlüdü anısına düzenleneceğini ve sınavın ücretsiz olduğunu ve herkes katılabileceğini söyledi. Bayanlar ve erkekler olarak iki ayrı kategoride yapılacak sınavla ilgili de bilgi veren Ortaç, 7 Nisan tarihine başvuruların yapılabileceğini ve sonuçların 14 Nisan kutlu doğum mevlüdünde duyurulacağını açıkladı.
 
Batman`da dereceye girenlere cumhuriyet altını hediye verileceğini belirten Ortaç, Türkiye geneli dereceye giren on kişinin Umre ziyareti ile ödüllendirileceklerini ifade etti.
 
Resul-ü Zi-Şan Efendimizi Manen Batmanımıza Davet Edelim
Tüm duyarlı Peygamber aşığı halkımızı bu yıl 4.üncüsünü düzenleyeceğimiz geleneksel açık alan mevlüdüne kadın-erkek, genç- yaşlı demeden beklediklerini vurgulayan Ortaç, "Halkımızın Yüce İslam Peygamberine olan bağlılık ve sadakatini göstermesini diliyoruz. Gelin hep beraber salâvatlarla, tekbirlerle, Resul-ü Zişan efendimizi manen Batmanımıza davet edelim. Rabbimizden bu ve benzeri etkinlikleri kendi rızası için kabul buyurmasını niyaz ediyor, tüm Peygamber Sevdalılarını Yüce Mevla`nın selamıyla selamlıyoruz" çağrısında bulundu.
(Veysi Demir, Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir