• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Erbakan Hoca İzmir`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - ``Erbakan Haftası`` etkinlikleri kapsamında, SP İzmir İl Teşkilatı`nca Balçova Termal Otel`de düzenlenen programa katılan Elif Erbakan Altınöz, babası merhum Necmettin Erbakan`ı anlattı. Babasının hayatını biyografik olarak anlatmanın kolay olduğunu belirten Altınöz, "Ama ruhunu anlayabilmek dile getirilmesi çok zor bir durumdur. Yola çıkış gayesi insanlığa faydalı olabilmekti. Bunun yolunun siyasetten geçtiğini anladığı zaman siyasete atıldı. Hep azmin, inancın ve kararlılığın örneklerini sergiledi. Erbakan Hocamız, Allah rızası için adanmış bir ömrün bize en güzel örneğini veren insandır." diye konuştu.

"Ne Yaptıysa Allah Rızası İçin Yaptı"
Necmettin Erbakan`ın, hayatının haksız suçlamalarla, savunmalarla, hapis cezalarıyla geçmesine rağmen yine de davasından vazgeçmediğini dile getiren Elif Erbakan Altınöz, şunları kaydetti: "Her zaman yüzünde hafif bir tebessüm olan Erbakan Hocamız, her akşam eve bu yüz ifadesi ile gelirdi. Başbakanlık mazbatasını aldığı gün de, Refah Partisi`nin kapatıldığı gün de bu ifade ile geldi. Sıkıntıları kendi yaşamasına rağmen bizi teselli ederdi. Kendisi bütün bu zorlukları, engellemeleri, bir `ecir` vesilesi olarak gördüğü için, büyük bir sabır ve tevekkülle karşılardı. Refahyol iktidarında 11 aylık dönemde yıllarca iktidarda olanların yapamadıkları başarılara imza attı. Çok büyük hizmetlerde bulundu. Yapılan anketler bir sonraki seçimde çok büyük oy patlaması yaşayacağını ortaya koyuyordu. Bu nedenle 28 Şubat`la önü kesildi. 28 Şubat olayı sadece Erbakan`ı ve Milli Görüş`ü uzaklaştırmak için yapılmıştır. Ama yaşanan bu süreçte asıl kaybeden milletimiz oldu. Erbakan hocamız ne yaptıysa Allah rızası için yaptı. Babam hiçbir zaman mevki ve menfaatler için çalışmadı. Eğer ki böyle bir hedefi olsaydı üstün zekasını bilime vererek çok büyük bir bilim adamı yada ticarete vererek dolar milyarderi olabilirdi. Tavizler verseydi ömrü boyunca başbakan veya cumhurbaşkanı olarak kalabilirdi. Son nefesini teslim etmesi davası üzerine olmuştur. Babamın hayatını bir hikâyeye benzetirim. Babam bir yolculuğa çıkmıştı ve bavulunu esas gideceği yere göre hazırlamıştı. Tam bir mücahit olarak yaşamış, tam bir mücahit olarak ölmüştür. Gösterdiği ışıktan, yaktığı kandilden dolayı kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize düşen, gösterdiği yolda takatimizin sonuna kadar yürümektir."

Adalet eski Bakanı ve SP Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan ise, merhum Erbakan ile 40 yıla dayanan bir dostluk ve dava arkadaşlığını paylaştıklarını vurgulayarak, "Tek kişi olarak çıktığı bu yolda, milyonların son yolculuğuna uğurladığı bir insan olarak ömrünü tamamladı. Hep birlikteydik. İnişte, çıkışta, siyasi yasaklarda, cezaevinde birlikteydik. Ne vazife verdiyse itiraz etmedim. Kendisinde benlik duygusundan eser yoktu. Tek başına yaptığı büyük hizmetleri bile Milli Görüşçülerin yaptığını söylerdi. İnanç denildiği zaman akla ilk gelen isimdi. Çalışma disiplini çok yüksekti. En önemli niteliklerinden birisi de ahde vefasıydı." şeklinde konuştu.

Birçok anısını anma programında katılımcılara anlatan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "Büyük bir devlet adamı ve siyasetçiydi. Yarını değil daha uzun zamanları planlıyordu. Vatanına ve milletine aşıktı. Ülke imkânlarının rantçılara değil, gerçek sahiplerine gitmesi için çalışırdı." diye konuştu.

Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe ise, Erbakan`a atfen yazılan `Savunan Adam` şiirini okuyarak, "Hocamız inandığı gibi yaşadı. Yaşadığı gibi öldü. Hayatı boyunca hep çile çekti. Küçümsendi, alaya alındı, yasaklandı, hapse atıldı. Dört tane partisi kapatıldı. Ama görüyoruz ki bütün bunlar şerefli bir ölümü taçlandırmak içinmiş. Erbakan yüreklerde iz bırakmıştır." dedi.

Anma töreninde Necmettin Erbakan`ın İzmirli dava arkadaşlarının hatıralarını anlattıkları bir slayt gösterisi yayınlandı. Programa BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Elif Erbakan Altınöz`ün eşi Mehmet Altınöz, AKP İl Başkanı Cihat Akay, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ile 2 bin dolayında izleyici katıldı.

İlyas Yıldız-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir