• DOLAR 32.242
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2454.874
  • ...
`7 Aydır Oğlumuzu Göremiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Diyarbakır D Tipi Cezaevi`nden başka illere yapılan sürgün gibi toplu cezaevi sevkleri zulme dönüştü. Mahkûmlar ikametlerinden yüzlerce km uzağa sürgün edilirken, mahkûm yakınları yaşanan bu insanlık ayıbına tepki göstermeye devam ediyor. Yaklaşık 7 ay önce Diyarbakır D tipi cezaevinden, Sivas E tipi cezaevine sevk edilen mahkûmlardan Mehmet Fidancı`nın anne ve babası ileri derecede hasta olduklarından dolayı bu eziyetin bir an önce son bulmasını yetkililerden istediler.
 
Büyük Mağduriyet Yaşıyoruz
Sevk zulmüne maruz kalan Mehmet Fidancı`nın babası İzzettin Fidancı, kendilerinin cezalandırıldığını belirterek, "Mahkûm ailesi olarak çok büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Yedi aydır oğlum ile görüşemedim. Yetkililerden görüş hakkımızı kullanabilmemiz için oğlumun sevkinin bölge cezaevlerinden birine çıkartılmasını istiyorum" dedi
 
Bu Zulme Bir Son Verin!
Bir anneyi evladından uzaklaştırmanın vebalini Müslüman olanın bileceğini belirten Mehmet Fidancı`nın annesi Kadriye Fidancı (65), "Oğlumu Sivas Cezaevine sevk edenleri Allah`a havale ediyorum. Bir anneyi evladından uzaklaştırmanın vebalini Müslüman olan bilir. Bu bir ayıptır, zulümdür. Bu ayıba, mağduriyet ve mazlumiyete son versinler. Yedi aydır çocuğumu görmedim. Şimdiye kadar beddua etmiyordum ama bu yanlıştan dönülmezse sürekli beddua edeceğim. Oğluma zindan içinde zindan yaşatanları Kahhar olan Allah`a havale ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Başvurular Sonuçsuz Kaldı
Mehmet Fidancı`nın kız kardeşi Fatma Canpolat ise, "Ağabeyim Diyarbakır`da iken bazen görüşüne gidebiliyorduk. Şuan ondan da mahrumuz" dedi. Canpolat, Babasının ve annesinin ileri derecede hasta olduklarından dolayı raporlu olduklarını, bundan dolayı uzun yolculuk yapamadıklarını, bu durumu dilekçelerle yetkililere ilettiklerini buna rağmen ağabeyinin sevkinin bölgeye çıkarılmadığını kaydetti.
 
M. Sait Çelik-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34367.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34369.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir